ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Cum rugăciunea schimbă structura sîngelui

Faptul că în timpul slujbelor religioase în biserici oamenii simt pace şi o linişte sufletească o spun mulţi enoriaşi. Mihail Lazorik din Ujgorod a hotărît să confirme ştiinţific impactul rugăciunii şi liniştii asupra organismului uman. Iar ulterior şi-a patentat rezultatele studiilor sale.

Mihail Lazorik –candidat în ştiinţe medicale, docentul catedrei terapie a Universităţii naţionale din Ujgorod, inventatorul emerit al Ucrainei, homeopat. El a patentat deja 166 de invenţii, asupra cărora a lucrat împreună cu studenţii săi.

Ideea de a studia impactul rugăciunii asupra sîngelui i-a venit lui Mihail cu 15 ani în urmă. El este un om credincios, merge la biserică.

El efectuase studii despre impactul băilor asupra sîngelui. De aceea şi-a pus următoarea întrebare: se schimbă oare structura sîngelui în timpul rugăciunii. A purces la lucru împreună cu studenţii. A decis să nu implice slujitorii bisericii, pentru ca ei să nu fie supuşi dubiilor în privinţa efectului curativ al rugăciunii.

În total, 15 bărbaţi şi femei au fost de acord să participe la experiment. Cu o condiţie: să nu fie divulgate numele. Pacienţii sufereau de ateroscleroză, hepatita B, patologii cardiace şi alte maladii.

Savanţii preluau sînge capilar şi venos, efectuau analize. Apoi pacientul sau cineva dintre ruse, rostea rugăciunea timp de 15-20 minute, în gînd sau cu voce. „Tatăl nostru”, „Crezul”, psalmul 50, rugăciunea către sfinţi etc.

După care, efectuau o nouă analiză de sînge capilar şi venos.

- Rezultatele primului pacient ne-au uimit foarte tare, relatează Mihail Lazorik. Bărbatul a supravieţuit unui accident, în care a murit fratele lui. El avea osteomielită. Cînd am comparat rezultatele analizelor sîngelui înainte şi după rugăciune, s-a constatat că nivelul fagocitelor era de şase ori mai mic decît pînă la experiment! La alţi bărbaţi – de trei ori mai mic, iar la femei – mai puţin, pentru că sînt mai emotive.

Astfel, s-a constatat că rugăciunea are un efect puternic. Aceasta se explică prin faptul că în timpul procesului inflamator se dezvoltă o agresiune împotriva sursei de infecţie, iar rugăciunea are efect calmant.

Prin studiul nostru am demonstrat că rugăciunea nu este opiu pentru popor. Cînd este citită, oscilaţiile sunetului acţionează asupra organismului omului şi generează schimbări în structura sîngelui. Asta deoarece, în timpul rugăciunii, noi includem conştiinţa, ochii, auzul şi vorbirea.

 

Sursa: econet.ru

Citiţi de asemenea

În 2007 am cumpărat teren extravilan. Am decis să nu cumpărăm un vagon de construcție, ci să construim o casă de vară ...
503
Potrivit cercetătorilor, ea este mult mai veche decît piramidele egiptene. De asemenea, oamenii de știință au aflat ...
510
El a căzut la fund, pierzînd totul în viață...Nu și-a pierdut doar sufletul și dragostea pentru muzică......
699
Insula plutitoare din Argentina este un fenomen natural unic care a provocat o mulțime de controverse. Experții nu pot g...
322