ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Cum să ai roadă bogată de zmeură

 

Primul sfat pentru îngrijirea zmeurii - spalierul

Zmeura trebuie să fie cultivată numai pe spalier, acest lucru este dovedit de experiența a milioane de oameni.

Atunci cînd butașii sînt plantați în rînduri plane pe spalier, zmeura dvs. este capabilă să dea în fiecare an de 6-8 ori mai multe fructe și, în același timp, obțineți cea mai bună calitate posibilă a pomușoarelor.

Toate eforturile dvs. își pierd sensul dacă fabrica dvs. verde (planta de zmeură) nu este capabilă să-și demonstreze beneficiile naturale și duce o existență ca zmeura sălbatică.

Al doilea sfat pentru îngrijirea zmeurii - înnoirea

Zmeura nu se poate curăța, biologic este imposibil. Dar sînt o mulțime de grădini, în care zmeura seamănă cu niște tufișuri neîngrijite, iar plantele de zmeura slabite bolnave sînt numit degenerate.

Sînt multe exemple în care grădinarii au adus în ordine zmeura "degenerată" și au primit din nou tufișuri cu recoltă de fructe mari.

Trebuie din nou de trasat rînduri, tot ce este inutil - de tăiat, iar plantele rămase trebuie să primească îngrijire corespunzătoare, iar în spațiile goale (în cazul în care pe sfoara nu este nimic) trebuie de plantat puieți.

Trebuie de plantat constant răsaduri noi în fiecare rînd la fiecare 70 cm, iar restul plantelelor de zmeură trebuie eliminate.

Al treilea sfat pentru îngrijirea zmeurii - rînduri înguste

Rîndurile de zmeură ar trebui să fie înguste pînă la 30 cm lățime, iar în interiorul rîndului, între tufe ar trebui să existe spațiu liber.

Motivul insuccesului este că adesea zmeura este cultivată ca o fîșie întinsă, unde plantele pe care le plantați cresc înmpreună cu pulpinile tinere care au crescut de la sine.

Ramurile tinere tot sînt zmeură, nimeni nu le plantează, dar în fiecare an cresc singure. Pentru recolta principală, aceste ramuri sînt o buruiană și, ca orice buruiană, trebuie distruse mereu. Anume tulpinile tinere iau mai mult de 50% din toate substanțele nutritive extrase și produse de întreaga plantă de zmeură.

În practică, ramurile tinere de zmeură sînt inamicul zmeurii, care în sine crește anual pe tot parcursul vieții oricărei plante de zmeură. Cînd zmeura nu ramuri tinere, toate lăstarii de bază ai tufișului de zmeură sînt bine luminați de soare în partea de jos pînă sus, de aceea și recolta de pe ele este, de asemenea, plasată pe toată lungimea tulpinii, nu doar pe vîrful ei. Pomușoarele sînt mai bine luminate de soare și suflate de vînt, de aceea au mult mai puține boli fungice și insecte pe ele.

Как сделать , чтобы малины было очень много

Как сделать , чтобы малины было очень много

Citiţi de asemenea

În iunie 2020, în Naryan-Mar din permafrost s-a dezghețat o corabie antică cu o lungime de aproximativ 10 m. Despre fapt...
473
„Viorica-Cosmetic” lansează în premieră pentru Moldova produse cosmetice inovatoare cu unt de canabis, care promit un ef...
578
Moldova este supusă unei catastrofe ecologice fără precedent. Zilnic, pe rețelele de socializare apar imagini cu păduril...
445