Cum să alegi corect un zemos gustos

Как правильно выбрать вкусную дыню

Există mai multe criterii după care puteți alege un zemos, pentru a nu rămîne dezamăgiți...

Principalul indicator al unui zemos bun este mirosul. Zemosul copt, dulce emană o aromă delicată, dulce ca mierea. În cazul în care fructul nu are miros sau miroase a verdeață, ceea ce este și mai rău, mai bine este să nu luați un asemenea fruct. Nu veți primi plăcerea de la el.

Reguli simple pentru sănătate (Video)

Al doilea indicator galben este sunetul. Pentru asta trebuie să-l loviți cu palma. Dacă veți auziți o bătaie surdă (spre deosebire de harbuz, care ar trebui să sune), atunci acesta este fructul de care aveți nevoie.

Coaja joacă, de asemenea, un rol important: după o ușoară apăsare pe coaja fructului, aceasta ar trebui să revină la forma sa inițială. Dacă pe coajă rămîn semnele degetelor, înseamnă că zemosul este răscopt. Mai bine e să nu-l luați. În plus, coaja, desigur, ar trebui să fie fără lovituri și crăpături.

Un alt criteriu care vă va ajuta să alegeți un pepene galben este culoarea sa. Pe suprafața zemosului nu ar trebui să existe pete întunecate, culoarea trebuie să fie uniformă pentru toate tipurile de zemos.

"Coada" zemosului ar trebui să fie ușor uscată, iar "nasul", adică locul unde a fost floarea, ar trebui să fie moale.

Un alt semn al unui zemos bun, care, totuși, se determină după cumpărare, sînt semințele. La zemoșii coapți acestea sînt mari, se îndepărtează cu ușurință de pulpă.

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: file_get_contents(https://viza.md/md/latest.rss/6): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 403 Forbidden

Filename: rss-import/function.php

Line Number: 137