Cum să creștem castraveți pe balcon
Dacă nu aveți vilă, dar doriți să creșteți castraveți crocanți, atunci puteți folosi pentru asta balconul. Cum să faceți acest lucru? Totul e mai simplu decît se pare la prima vedere.
În primul rînd, trebuie să alegeți soiul potrivit. Plantarea se face doar în solul săpat, cu care se umple căldarea sau un recipient de plastic. Este important va vasul să aibă o scurgere de apă, în caz contrar, rădăcinile vor putrezi. Plantarea se face din start într-un vas mare, deoarece castraveții suportă negativ permutarea.
Înainte de a sădi semințele în sol, acestea se țin într-un tifon umed, pentru ca ele să încolțească. Condiția de bază a unei roade bune este udarea zilnică, iar pe timpul arid cantitatea de apă se dublează. De asemenea, se pot stropi frunzele cu apă curată, însă doar seara tîrziu sau dimineața devreme, altfel riscați ca frunzele să ardă. Castraveții iubesc soarele, dar dacă ferestrele sînt în partea de sud, atunci e mai bine să-i țineți în umbră.
În momentul cînd planta va crește pînă în pod, atunci trebuie să o scurtați, iar după ce vor apărea alți lăstari de 20-25 cm, îi veți scurta și pe ei. Ce-i drept, unii grădinari nu fac această procedură, dar nu se plîng pe roadă. Așa că să-i scurtați sau nu e alegerea voastră.
Prima alimentare a răsadului se face la 14-a zi după sădire, iar a doua – încă peste o săptămînă. Îngrășămîntul optim – Ideal, iar pentru fiecare plantă este nevoie de 1 pahar.
Pentru a asigura aerisirea, dar și pentru a evita putrezirea rădăcinilor, vasele cu castraveți trebuie amplasate pe cărămizi sau pe bucăți de lemn. Balconul deschis, bătut de vînd e de dorit să-l acoperiți cu o peliculă. De asemenea, o dată pe săptămînă, scurtați mustățile în plus, pentru ca ele să nu ia puterile vitale ale plantei și a viitoarei roade.
În încheiere, trebuie să vă spunem că pentru creșterea la balcon, trebuie să alegeți soiuri care se polenizează singure.