ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Cum să cumpărăm produse fără a ne afecta




 

 

1. Niciodată nu cumpăraţi produse expuse de-a lungul drumurilor, în apropierea carosabilului sau la piețele organizate într-un mod spontan. Chiar dacă nu vom lua în considerare faptul că nu se ştie în ce condiții au fost pregătite / depozitate / colectate, etc. aceste produse, pur şi simplu, imaginaţi-vă câte gaze de evacuare se acumulează pe parcursul zilei lângă marginea drumului. Aceste motive sunt suficiente pentru a înțelege că produsele cumpărate lângă traseu sunt dăunătoare pentru sănătate. Mai mult decât atât, uneori oamenii mor din cauza acestor alimente, deci nu sunt numai dăunătoare, ci şi foarte periculoase.

2. Logica, matematica și bunul simț sunt suporterii indispensabili. Un exemplu simplu, de carne tocată, în cazul în care ea este mai ieftină, decât carnea obişnuită, apar îndoieli în privinţa calităţii ei. Și, în general, este mai bine să cumpăraţi carne și să pregătiţi umplutura de sine stătător. Se ştie foarte bine că pentru carne tocată vânzătorii folosesc, în primul rând, produsul care a depăşit termenul de păstrare şi începe a „fierbe”. Principalul lucru este să nu aveţi iluzii că un magazin solid diferă de piață, acolo, de asemenea, există noțiune de deficit al contului curent - dezechilibru în balanţa plăţilor - calculat din salarii.

3. Salam, carne afumată, crenvuşti, etc. – trecem pe alături. Nu este mortal, dar ar trebui să vă oprească numărul foarte mare de E, conservanţi în compoziția lor.

4. Nu cereţi sfaturi de la vânzători şi nu cumpăraţi bucata, partea, produsul, etc, pe care ei vă-l oferă. Din nou, puneţi-vă în locul lor şi imaginaţi-vă cum veţi spune: nu cumpăraţi acest produs, el este stricat, eu mai degrabă să nu fac bani şi să-l arunc. Acest lucru nu înseamnă că toți vânzătorii nu sunt cum se cade.

5. Spălați produsele în mod obligatori. Spălați totul ce poate fi spălat și cu cât mai atent, cu atât mai bine. Din nou, ocupăm locul vânzătorului în filiera: producător - vânzător-cumpărător. Noi nu ştim unde s-au păstrat produsele alimentare, cu ce au fost tratate, cum le-a transportat hamalul beat, de câte ori acestea au căzut jos, care animale au trecut pe alături, au mâncat, au marcat teritoriul , etc.

 

Trageţi concluzii şi singuri.

 

 

Sursa: facebook.com

 

ABONAȚI-VĂ
Duminică, 16 decembrie 2012 9:29
Vizualizări: 2395

Citiţi de asemenea

Într-o lume în care pădurile sunt văzute doar ca „resurse”, iar râurile ca „infrastructură”, există o perspectivă mai ve...
88
Vorbind despre etnobiologie, adesea ne imaginăm sate îndepărtate, păduri, văi montane. Dar astăzi o parte semnificativă ...
138
Atunci când se discută despre conservarea ecosistemelor, de cele mai multe ori se aduc în discuție soluții tehnice și ce...
130
Pe urmele gândirii lui V.A. Suhomlinski „Consider că școala este școală doar atunci când principalul subiect din ea est...
131