ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Cum să curățim organismul de zahăr și să scăpăm de dependență

Atracția pentru dulciuri o are majoritatea oamenilor. Dar cît de inofensiv este zahărul? Majoritatea dintre noi consumăm de trei ori mai mult zahăr decît are nevoie organismul nostru.

Excesul de zahăr poate avea consecințe neplăcute pentru sănătatea noastră. Cele mai importante dintre acestea includ surplusul de greutate, tensiunea arterială crescută și colesterolul ridicat în sînge.

Cum să curățăm organismul de zahăr cu ajutorul unei diete echilibrate?

Pentru a vă curăța organismul de zahăr, trebuie să începeți să vă alimentați corect Acesta este primul și cel mai important pas. Deci, la ce trebuie să acordați atenție atunci cînd vă planificați dieta?

Mic dejun

La micul dejun este recomandat să mîncați cereale integrale și fructe. Uitați de muesli dulci și fulgi de ciocolată nocivi. O alternativă utilă a zahărului pentru micul dejun va fi mierea naturală de albine, dar nu ar trebui să faceți abuz.

Prînz

Vă recomandăm să renunțați la semifabricate și la mîncarea fast-food. Aceste alimente nu sunt numai bogate în zahăr, ci conțin și cantități mari de aditivi chimici nocivi. Dacă este posibil, evitați sarea și produsele care conțin coloranți artificiali. O opțiune ideală pentru prânz este puiul sau peștele la grătar și salata de legume. Pentru condimentare, folosiți ingrediente naturale și încercați să evitați sosurile de la supermarket.

Gustarea

Poate că acesta este cel mai periculos moment al zilei. În acest moment avem o tentație puternică de a mînca ceva dulce. De regulă, pe la orele 3-4 începem să simțim oboseala acumulată în timpul zilei.

Zahărul este o modalitate rapidă de a umple oragnismul cu energie, deci nu va fi ușor să rezistați acestei ispite. Optați pentru nuci.

Cina

Acesta este momentul perfect pentru cerealele integrale, cum ar fi pastele sau pîinea pregătită din ele. Alte elemente utile ale unei mese sănătoase vor fi puiul copt și garnitura de legume.

Cel mai important — nu mâncați prea mult, porția pentru cină nu ar trebui să fie prea mare. Acest lucru vă va ajuta să evitați indigestia în orele tîrzii.

Se recomandă să acordați o atenție curățării regulate a organismului de toxine. Acest lucru va permite păstrarea pH-ul natural al organismului și îl va curăța de toxine.

Curățăm organismul de microorganismele Candida albicans. Zahărul creează un mediu favorabil pentru ele. Cînd nu mai consumăm zahăr, ei sunt forțate să părăsească organismul.

Odată ce simți o dorință puternică pentru carbohidrați, înseamnă că procesul de curățare se apropie de sfîrșit.

Renunțarea completă a zahărului vă va permite să scăpați de candida albicans. În primele zile, puteți simți o ușoară oboseală și tensiune nervoasă.

Această reacție a organismului nostru este destul de naturală. Încercați să dați dovadă de voință și să vă abțineți de la dulce cel puțin pentru cîteva zile. După aceea, puteți include o cantitate mică de miere naturală în dieta dvs.

Exerciții fizice

Exercițiile fizice și sportul vă vor ajuta să rezistați ispitelor dulci. Activitatea fizică vă va umple cu mai multă energie decît zahărul. În plus, veți avea mai puțin timp liber să vă gîndiți la dulce.

Renunțarea la îndulcitorii artificiali

Fiecare dintre noi a auzit despre pericolele zahărului pentru sănătatea omului. Așa că mulți dintre noi au ales... îndulcitori artificiali. Din păcate, îndulcitorii artificiali fac chiar mai mult rău organismului nostru. Acestea sînt calorii goale care constau din produse chimice. Ele nu conțin substanțe utile, dar duc la surplus de greutate.

Fructele și legumele proaspete ar trebui să fie întotdeauna la îndemînă

Cum să scăpați de tentația de a adăuga zahăr și înlocuitori în mîncare? Foarte simplu: îndepărtați vasul de zahăr de pe masă.

Dacă v-ați decis să curățați organismul, în bucătărie nu ar trebui să existe produse care mereu vă vor seduce.

Alcătuiți o listă de produse permise și urmați cu strictețe lista atunci cînd le cumpărați. Astfel, te vei obișnui repede să ocolești secțiunea de produse semifinite din supermarket.

Pentru a face față rapid tentației de a mânca ceva dulce, este recomandat să aveți întotdeauna nuci la îndemînă.

Majoritatea dintre noi se confruntă cu o dependență puternică de zahăr. De aceea, la început nu va fi ușor din cauza dorinței puternice de a mînca ceva dulce. Dar rezultatul va merita!

Citiţi de asemenea

Orașul Strășeni este unul din municipiile din țară care se confruntă cu lipsa unei stații de epurare.Potrivit Fundației ...
149
Uneori, în loc de îngrășăminte și pesticide, puteți folosi cele mai obișnuite produse, cum ar fi sarea, zahărul, ustur...
9937
Eu împreună cu soția mea de mult timp căutam alternative lacurilor obișnuite pentru a acoperi soba. A lasă soba din...
36984
In acest fenomen, umbra unor obiecte sau persoane este proiectata pe un nor sau o zona cu ceata, astfel ca umbra apare...
31602