ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Cum să curăţaţi apele reziduale în trei minute? Done!

Canadienii au creat un proces de oxidare pentru procesarea substanţelor nedegradabile. Noua tehnologie lichidează bazinele cu apă reziduală, salvează apele freatice de poluare şi va economisi resurse financiare considerabile.

Epurarea apelor industriale este o sarcină ce stă în faţa tuturor savanţilor şi inginerilor din lume. Apa este o resursă fără care nu poate activa nicio întreprindere.

Încă în 2013, Direcţia statistică din Canada a estimat pierderile anuale de pe urma activităţii industriale – ţara foloseşte 30,2 miliarde metri cubi de apă, dintre care 700 milioane nu mai pot fi utilizate. Apa poluată este păstrată cu anii în rezervoare şi există pericolul că aceasta se va putea scurge în orice moment.

Inginerii de la universitatea din Raeton au creat un proces, care oxidează reziduurile bio-nedegradabile. Potrivit autorului proiectului El Dzhiburi, nu e posibil să întoarcem timpul înapoi şi să facem o revoluţie industrială mai ecologică. Sarcina lor a fost căutarea unei metode rapide şi eficiente de înlăturare a reziduurilor din apă.

Industria din Canada poluează apa cu acizi toxici şi petrolieri, pentru dezintegrarea cărora este nevoie de 13 ani. În acest interval de timp, concentraţia acizilor se reduce în jumătate. Însă aceasta nu e suficient, pentru ca apa poluată să poată fi folosită din nou.

El Dzhiburi a creat o tehnologie, care curăţă apa în trei minute. În urma procedurii, în apele industriale rămîn doar substanţele ce se pot dizolva rapid şi pot fi epurate ca şi apele reziduale municipale.

Totodată, autorii invenţiei au redus cantitatea de ozon, necesar pentru curăţare. Acum oxidarea apelor a devenit mai ieftină cu 35-85%.

 

Sursa: rodovid.me 

Citiţi de asemenea

Ovăzul - elixirul vieții - va pune pe picioare chiar și pe cel mai grav bolnav: rezolvă multe probleme de sănătate și ...
501
Nu se știe cum animalul a ajuns atît de departe de apă.Foca  nu avea un comportament agresiv, dar a intrat în panic...
207
Bolile oncologice sînt rezultatul acidificării organismului și sînt tratate ca toate bolile fungice, prin alcalinizare...
283
Marca de îmbrăcăminte Dich din Sankt Petersburg a hotărît să facă nasturi din cutii de aluminiu.Pentru primul lot a fost...
153