ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Cum să curăţaţi apele reziduale în trei minute? Done!

Canadienii au creat un proces de oxidare pentru procesarea substanţelor nedegradabile. Noua tehnologie lichidează bazinele cu apă reziduală, salvează apele freatice de poluare şi va economisi resurse financiare considerabile.

Epurarea apelor industriale este o sarcină ce stă în faţa tuturor savanţilor şi inginerilor din lume. Apa este o resursă fără care nu poate activa nicio întreprindere.

Încă în 2013, Direcţia statistică din Canada a estimat pierderile anuale de pe urma activităţii industriale – ţara foloseşte 30,2 miliarde metri cubi de apă, dintre care 700 milioane nu mai pot fi utilizate. Apa poluată este păstrată cu anii în rezervoare şi există pericolul că aceasta se va putea scurge în orice moment.

Inginerii de la universitatea din Raeton au creat un proces, care oxidează reziduurile bio-nedegradabile. Potrivit autorului proiectului El Dzhiburi, nu e posibil să întoarcem timpul înapoi şi să facem o revoluţie industrială mai ecologică. Sarcina lor a fost căutarea unei metode rapide şi eficiente de înlăturare a reziduurilor din apă.

Industria din Canada poluează apa cu acizi toxici şi petrolieri, pentru dezintegrarea cărora este nevoie de 13 ani. În acest interval de timp, concentraţia acizilor se reduce în jumătate. Însă aceasta nu e suficient, pentru ca apa poluată să poată fi folosită din nou.

El Dzhiburi a creat o tehnologie, care curăţă apa în trei minute. În urma procedurii, în apele industriale rămîn doar substanţele ce se pot dizolva rapid şi pot fi epurate ca şi apele reziduale municipale.

Totodată, autorii invenţiei au redus cantitatea de ozon, necesar pentru curăţare. Acum oxidarea apelor a devenit mai ieftină cu 35-85%.

 

Sursa: rodovid.me 

Citiţi de asemenea

Câștigă premii valoroase cu Cosmeplant! Participă la Tombola Națională din 1 mai până pe 30 iunie.Vara aceasta, Cosmepla...
86
În cultura tradițională, sunetul nu a fost niciodată doar un fundal. El era un semnal, un semn, o marcă prin care omul i...
186
În gust este mai mult decât suntem obișnuiți să credem. Nu e doar despre mâncare, ci despre relații, climă, memorie și p...
179
În cultura tradițională, atingerea nu era doar un simț — ci un mod de cunoaștere. Prin piele, palmă, degete și tălpi, om...
236