Cum să educăm dintr-un copii un ajutor de nădejde?
Suntem obișnuiți cu faptul că copiii induc haos în casă și că jucăriile împrăștiate ne împiedică să facem curat. Este vina părinților dacă copilul face dezordine. Merită doar să schimbați tactica de comportament și nu veți recunoaște copilul dvs. 10 sfaturi simple, dar foarte eficiente, pentru mamele inteligente.
1 . Faceți împreună
Fraza obișnuită a mamei: "Du-te și te joacă, eu sunt ocupată" este o eroare gravă în modul de educație al adevăraților ajutori. Angajați-vă în treburile casnice împreună. Așezați copilul alături la bucătărie, lăsați-l să participe la lipirea colțunașilor, mărunțirea salatei verde ștergerea mesei sau alegerea hriștii.
Puneți lângă masa de călcat pentru adulți o jucărie sub formă de masă de călcat pentru copii și călcați împreună. Nu faceți distincție între afacerile interne și comunicare cu copilul, uniți aceste procese. De exemplu, în timpul dereticării comune puteți spune o poveste despre lucrurile care au căutat locul și în cele din urmă, grație unui mic vrăjitor l-au găsit.
2 . Observați succesul
Cuvintele magice care influențează asupra copiilor ca și în cazul adulților: "Numai tu poți face acest lucru foarte bine! " Conștient de propria sa unicitate sau importanță în domeniul colectării ambalajelor de dulciuri de pe podea sau ștergerii prafului de pe televizor, piciul va face cu plăcere acest lucru, în care el a fost remarcat ca fiind cel mai bun.
3 . Luați în considerare caracterul
Încercați să observați tendința copilului la o anumită activitate și încredeți pentru realizare anume acele sarcini care îi sunt pe plac. Unor copii le plac activități la nivel global - spălatul podelii sau lucrări de curățare în jurul casei. Altor - sortarea cărților sau jucăriilor care necesită concentrare și seriozitate. Fiecăruia ceea ce i se cuvine.
4 . Jucați-vă!
Activitățile plictisitoare zilnice pot fi transformate în jocuri distractive. Îmblânzirea aspiratorului pe teritoriul camerei, spălatul vaselor magice și căutarea comorilor în saci cu alimente aduse de mama de la magazin, cu siguranță, astfel de aventuri în viața copilului nu au fost.
5 . Ajutorul trebuie să fie adevărat
Implicați copilul dvs. pentru a vă ajuta în cazul în care într-adevăr aveți nevoie de ajutor, și nu doar pentru a-l ocupa sau a distrage atenția lui de la pozne .
6 . Lăsați locul pentru surpriză
Copiii iubesc să facă părinții lor surprize. Oferiți-le această posibilitate, dând de înțeles că ajutorul neașteptat din partea lor vă va bucură . Fie că farfuria spălată, pisica hrănită și patul făcut să devină pentru dvs. o surpriză. Nu ascundeți bucuria și nu fiți zgârciți la laude.
7 . Nu contați pe executarea perfecta
Nu vă așteptați imediat că copilul va face lucrul casnic perfect, nu merita. În nici într-un caz nu-l certați, chiar dacă după curățare va rămâne un gunoi suplimentar pe care va trebuie să-l scoateți. Desigur, inițial, în urma unui copil mic multe lucruri trebuie să fie refăcute, dar este un pas necesar pe calea progresului.
8 . Lăsați copilul să se descurce singur
În cazul în care copilul face mult timp sarcina de gospodărie:
- nu vă amestecați;
- nu-l grăbiți;
- și mai ales nu-l certați.
Fiți răbdători și lăsați-l să termină procesul. În caz contrar, copilul speriat data viitoare va refuză să vă ajute și mama va termina întotdeauna inițiativele copilului: în capul lui nu se va întipări faptul că orice lucru ar trebui să fie terminat neapărat.
9. Munca nu este o pedeapsă
Muncă casnică nu ar trebui să fie o pedeapsă pentru comportament nepotrivit. Copilul nu ar trebui să creadă că el trebuie să pună la loc jucăriile sau lucrurile sale doar pentru că a făcut ceva nepotrivit.
10 . Nu împărți responsabilitățile în cele "feminine" și "masculine"
Atât băieții cât și fetele trebuie să fie în măsură să:
- spală vasele;
- facă ordine în odaie;
- coasă nasturii;
- și chiar să bată cuie.