ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Cum să facem un răzor vertical 

Veți avea nevoie de:

- Material de plantare (în cazul nostru sunt tufe de căpșuni)
- Conducta de scurgere PVC cu diametrul de 100 mm sau 150 mm
- Sol
- Pietriş grosier
- Maşina de găurit
- Burghiu de 2-3 mm
- Placa de închidere pentru țeava de scurgere
- Tub cu diametrul îngust (15mm sau cam aşa ceva), cu 8-10 cm mai lung decât conducta
- Bandă adezivă
- Ţesătură
- Sfoară
- Rezervor de o capacitate mare

 

 

Pasul 1. Determinaţi lungimea și tăiaţi țeava de evacuare și tubul îngust, respectiv. Amintim: tubul îngust este pentru irigare, cu 8-10 cm mai lung.

Pasul 2. În tubul îngust faceţi găuri pentru irigare. Le facem numai în partea de sus: 2/3 a tubului. Altfel, toata apa va intra în straturile inferioare și acolo solul va fi prea umed.

Pasul 3. Înfășuraţi tubul pentru irigare cu o pânză groasă şi legaţi cu sfoară, astfel încât rădăcinile să nu atingă găurile în tub, capătul inferior al tubului este sigilat cu o bandă adezivă.

Pasul 4. Facem găuri în conducta principală. Distanța dintre ele este de aproximativ 20 cm. În total: 3 rânduri. Lăsaţi partea de jos fără găuri.

Pasul 5. Începem să asamblăm construcţia. Luăm un recipient mare și instalăm în el conducta, acest lucru ne va ajuta să evităm căderea construcţiei. Partea de jos a conductei se închide cu capac și se atașează astfel, încât tubul ar putea fi transferat cu uşurinţă, iar capacul să fie pe loc, introduceţi în conductă tubul subțire. Umpleți partea de jos a conductei la 10 cm cu pietriş grosier - acest lucru va permite construcţiei să fie stabilă.

Pasul 6. Umpleţi cu sol conducta și plantaţi căpșunile. Irigăm prin umplerea tubului subțire, nivelul apei în tubul de irigare scade. Turnul este gata!

 

 

Как сделать вертикальную грядку

Как сделать вертикальную грядку

Как сделать вертикальную грядку

Как сделать вертикальную грядку

Как сделать вертикальную грядку

Как сделать вертикальную грядку

 

 

Sursa: vk.com

 

Vineri, 26 aprilie 2013
Vizualizări: 3281

Știrile partenerilor noștri

Citiţi de asemenea

Consilierul municipal din partea PSRM Vasile Chirtoca se pronunță pentru deschiderea grădinițelor și reluarea procesului...
193
Specialiştii susţin că pentru Moldova coeficientul de împădurire trebuie să nu fie mai mic de 25%, şi nu ca acum - 12,7%...
176
În următoarea perioadă, pînă în a.2039, schimbările climatice ar putea afecta grav pădurile din nordul Republicii Moldov...
171
Puțin este cunoscut faptul, că Republica Moldova este cea mai despădurită țară din Europa! Și asta ne afectează puternic...
150