ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Cum să îmbunătățim circulația cerebrală cu ajutorul remediilor populare?

Hipertensiunea și ateroscleroza sînt două cauze principale care duc la dereglarea circulației cerebrale.

Dereglarea circulației cerebrale

Hipertensiunea și ateroscleroza sînt  două cauze principale care duc la dereglarea circulației cerebrale.

Din cauza lor se dezvoltă paralizia, cade vederea, se pierde coordonarea, este afectată mișcarea și are lor accidentele vasculare cerebrale.

Bolile vasculare cerebrale cronice se numesc encefalopatie discirculatorie.

Simptomele ei se dezvoltă lent și nu sunt întotdeauna vizibile persoanelor înconjurătoare. Adesea, pacientul însuși nu le acordă prea multă importanță. Mare scofală, am început să uit. Și cărțile se nimeresc neinteresante. Este greu să stăpînești un nou program de calculator — ele acum sînt doar pentru tinerii "avansați”…

Așa omul se justifică, fără a încerca să înțeleagă de unde provine lipsa de atenție și  pierderea interesului, deoarece performanța este încă la nivel. Iar acest nivel este adesea menținut din contul experienței anterioare.

Cînd omului îi este greu să îndeplinească sarcinile obișnuite de serviciu, este timpul să bată clopotele: dacă afectarea vaselor sangvine ale creierului nu este tratată, va veni timpul pentru consecințe ireversibile. Și totul se va termina cu scăderea prematură a inteligenței, care poate progresa rapid, pînă la o stare de neputință.

O altă consecință a bolii vasculare cronice a creierului este întreruperea activității motorii și, mai presus de toate, mersul pe jos. Mersul tîrînd picioarele  nu este deloc prerogativa bătrîneții. Poate apărea și la o persoană destul de tînără dacă circulația cerebrală este afectată. El nu se plînge de durere în picioare, nu există paralizie a membrelor, echilibrul este redus, dar mersul oferă diagnosticul.

Motivul este cel mai adesea că, avînd hipertensiune arterială, arterele mici sînt sclerozate, în timp ce alimentarea normală cu sînge a diferitelor părți ale creierului este întreruptă.

Fumatul, obezitatea, colesterolul ridicat în sînge sînt factori de risc. Este necesar să scăpăm de ei cît mai repede.

Amestec vindecativ

Pentru a întări vasele de sînge, a restabili memoria, a restabili circulația cerebrală, a crește imunitatea. Mărunțește 500 g de merișoare (pot fi congelate), se amestecă cu 350 g de miere calitativă, se adaugă 1 rădăcină mică (aproximativ 150 g) de hrean rasă fin. Amestecați totul cu un mixer, turnați în borcane și păstrați la frigider. Luați cîte 2-3 lingurițe ca desert de 3 ori pe zi după mese, cu ceai fierbinte. Dacă vă place mai dulce și nu există contraindicații, puteți mări pînă la 500 de grame doza de miere la prepararea amestecului. (Trimis de Irina Alexandrovna).

Citiţi de asemenea

Cîteva locuri confortabile în pădure, care cu siguranță nu vor dezamăgi:- glamping "Лес", satul Civijepse, Ținutul Krasn...
42
Apa este folosită peste tot – în consumul personal al oamenilor, nevoile urbane, în producerea energiei, în industrie. C...
253
La inițiativa echipei ecology.md, Fundația pentru dezvoltare ecologică Ecodava din R.Moldova împreună cu echipa Taborul ...
384