Cum să păstrați castraveții proaspeți pe iarnă
Vă prezentăm o metodă de păstrare a legumelor și fructelor proaspete și iarna!
Pentru această rețetă puteți folosi castraveți, roșii, persici, caise, prune.
Alegeți legumele și fructele proaspete, tari, fără imperfecțiuni. Spălați, lăsați să se usuce. Nu puneți castraveții în apă la înmuiat! Ei trebuie să se usuce pe prosop. Castraveții proaspăt culeși se șterg cu o cîrpă și e suficient.
Așezați castraveții într-un borcan curat și sterilizat, atent, fără a umple borcanul pînă sus.
Acum luați o lumînare simplă, fără aromă. De obicei se iau lumînări pentru biserică, sau din parafină. O plasăm în borcan și o aprindem. Lumînarea trebuie să ardă 8-10 minute în borcan, ca să iasă oxigenul. După aceasta punem capacul și închidem. Important: trebuie să închideți borcanul cînd lumînarea încă arde. Aceasta trebuie să se stingă cu capacul închis.
Ea se va stinge singură, cînd va arde tot oxigenul. Arde vreo 20-30 sec.
Se păstrează la răcoare, în beci.
Castraveții sînt ca și proaspeți, stau mul timp, chiar și pînă la Crăciun.