ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Cum să trăiești pînă la o vîrstă biblică? Un învățător de yoga de 101 de ani dezvăluie secretul

Să fii vechi ca o piatră și absolut neobosit de viață: învățătorul indian de yoga Swami Yogananda, în vîrstă de 101 de ani, a găsit în sucul de portocale, germenii de grîu și yoga elixirul tinereții.

Cum să trăim pînă la o sută de ani? - "Nu preparați mîncarea! Doar crudă..."

La ora două de noapte sculați-vă, beți de patru ori pe zi un pahar de suc proaspăt de portocale, evitați mîncarea "normală", iar exercițiile zilnice de yoga vă vor ajuta să vă mențineți sănătatea, puritatea conștiinței și, în cele din urmă, să trăiți mult timp.

S-a născut Swami Yogananda în 1909 și este încă într-o formă excelentă.

Micul bătrîn de la Rishikesh, cu o barbă ciufulită și cu mîini subțiri ca chibriturile, face ca mintea occidentală să se îndoiască la un moment dat de adevărul despre anul nașterii acestui om. S-a născut în 1909? Dacă noi (n.red.: în 2010 Swami Yogananda a vizitat Germania pentru o vastă consultație în școlile locale de yoga) nu am fi văzut cu ochii noștri cum Swami aruncă ambele picioare peste cap și în același timp zîmbește modest, am fi crezut mai mult filmului indian, decît vîrstei biblice a acestui om.

Yoghin, ca din carte.

Swami este dintre acei yoghini care sînt descriși în vechile cronici, în existența cărora puteți crede numai atunci cînd îi vedeți cu propriii ochi. În cei 101 de ani, Swami nu are nevoie de ochelari, de aparat auditiv și cu siguranță nu are nevoie de ajutor pentru a se deplasa.

Cînd Swami, după cel puțin șapte ore de somn, se ridică la ora două de noapte, urmează rutina de dimineață. "Mersul la toaletă este pur și simplu obligatoriu", spune yoghinul. "Cel care, după somn, nu "poate", este bolnav". După asta urmează curățirea dințiilor. La yoghin toți cei 32 de dinți încă sînt la locul lor! Și acest lucru se datorează nu periuțelor de dinți cu motoraș, ci ramurilor de copac neem, cu care indușii își spală dinții de mii de ani. După igiena gurii, Swami bea un pahar de apă caldă cu lămîie și petrece o oră în meditație, așa cum o face de 50 de ani. Trezindu-se, yoghinul își masează singur toate părțile corpului său. De cinci sute de ori el netezește brațele și picioarele de jos în sus, masează gîtul și pielea capului. "Dea ceea eu nu am riduri", zîmbește yoghinul și se bucură de picioarele sale netede.

După masaj, Swami practică exerciții de yoga "Sukshma vyayama" - 46 de exerciții consecutive de încălzire, respirație și relaxare. Ritualul de dimineață se termină cu o cadă sau duș. În total, toaleta de dimineață durează "atîta timp cît durează", dar nu mai mult de patru ore.

Cel mai tîrziu, la ora șase dimineața, Swami își încep munca – învățarea exercițiilor de yoga și consultații. Înainte de aceasta - un mic dejun: Swami stoarce sucul de la 25 de portocale, uneori cu germeni de grîu. În rest el nu mai mănîncă nimic! Singurul supliment alimentar al yoghinului este un amestec de turmeric și miere, despre care el spune că face țesuturile osoase elastice și puternice. Niciodată în viață el nu a luat nici vitamine, nici minerale, nici alte adaosuri, și nici un medicament. Nu merge la medici, se bazează pe forțele interne ale organismului. Nici chiar fractura de os Swami nu a tratat-o: o lună de odihnă, iar după, exercițiile obișnuite au adus osul în forma sa anterioară.

Mîncarea incorectă este SURSA BOLILOR!

Cel mai mare dușman al omului sănătos, potrivit lui Yogananda, este mîncarea incorectă. Numai dacă stomacul și digestia funcționează corect, numai atunci persoana este sănătoasă. Nimic fiert, nici un fel de zahăr, iar după vîrsta de 30 de ani – nici un fel de protein - așa ar arăta dieta ideală a unui adult. La toate acestea se adăugă practicarea yoga. Nu este nevoie să cheltui mult timp pe ea, principalul e să efectuezi exerciții "din cap pînă în picioare".

Pentru a păstra energia, Yogananda nu citește ziare, nu ascultă radioul și nu se uită la televizor. Toată atenția sa este concentrată asupra "responsabilităților față de lume": yoga, consultații și demonstrarea corpului său sportiv și a minții clare publicului european.

Citiţi de asemenea

În 2007 am cumpărat teren extravilan. Am decis să nu cumpărăm un vagon de construcție, ci să construim o casă de vară ...
418
Potrivit cercetătorilor, ea este mult mai veche decît piramidele egiptene. De asemenea, oamenii de știință au aflat ...
420
El a căzut la fund, pierzînd totul în viață...Nu și-a pierdut doar sufletul și dragostea pentru muzică......
612
Insula plutitoare din Argentina este un fenomen natural unic care a provocat o mulțime de controverse. Experții nu pot g...
315