ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Cum să ucidem în noi un consumator: experiența unei persoane cu bani (+Video)




Graham Hill, antreprenor și om bogat, a trăit foarte luxos, înconjurat de multe lucruri care după opinia lui erau necesare, dar de fapt numai au acaparat viața și timpul.

De multe ori pasiunea pentru lucruri materiale se dezvoltă la oameni în timpul perioadelor de dificultăți financiare. Dar atunci când situația se îndreaptă și apare un venit suficient, ei pot cumpăra de toate. Dar oare acest lucru va adăuga fericire? Experiența oamenilor care nu sunt limitați în finanțe spune "nu". Trăim într-un exces de mărfuri, în lumea hipermarketurilor, mall-urilor uriașe și magazinelor non-stop. Oameni din orice pătură socială pot se înconjura cu lucruri.

Graham Hill a trecut o cale lungă de la sfârșitul anilor 90, atunci când un startup de succes pe Internet  i-a adus fluxul enorm de bani. El a cumpărat o casă mare, a ticsit-o cu diferite lucruri, electronice, electrocasnice, gadget-uri și a organizat flota sa de mașini. Și într-un fel toate aceste lucruri au început să ocupe cea mai mare parte din viața sa. Însă deprinderea de consumerism  cu timpul a încetat să provoacă euforie. El a început să se gândească de ce îmbunătățirile din viață, care teoretic ar trebui să-l facă mai fericit, nu ajută, ci doar creează în minte anxietate.

Viața a devenit mai dificilă. Au apărut multe obiecte care necesitau o deservire specială: gazon, mașini, asigurare, întreținere, etc. Casa și lucrurile au devenit noii săi angajatori, având în vedere faptul că el nu a vrut să se angajeze.

Un studiu sociologic "Viața casnică în secolul 21" a examinat viața a 32 de familii din clasa medie. Necesitatea de a avea grijă de proprietate provoca excreția hormonului de stres. Știați că, potrivit The Natural Resources Defense Council, 40% din produse alimentare pe care le cumpără americanii ajung la coșul de gunoi?

O astfel de lăcomie are urmări la nivel global. Consumul nestingherit este posibil datorită producției excesive care distruge întregul nostru ecosistem. Acei iPhone-uri, pe care le produce compania Foxconn, sunt de asemenea cauza schimbărilor teribile în ecologia zonelor industriale din China. O producție ieftină care scuipă asupra consecințelor. Oare acest lucru ne face mai fericiți?
Mai există și un alt moment socio-psihologic. Observațiile făcute de Galen Bodenhausen,  psiholog de la Universitatea Northwestern din Illinois, asociază nivelul de consum anormal cu comportamentul antisocial. Mentalitatea consumeristă este la fel de negativă pentru om, indiferent de nivelul veniturilor sale.
Intuitiv înțelegem că cele mai bune experiențe din viață nu sunt mărfuri, ci relații și atingerea scopurilor. Anume acestea demonstrează o viață fericită.

Îmi plac obiectele materiale. Am studiat designul, gadget-uri, haine și chestii de genul asta. Dar experiența de viață arată că la un anumit moment obiectele materiale înlocuiesc nevoile emoționale pe care aceste obiecte, în teorie, ar trebui să sprijine.
Sunt antreprenor și acum sunt implicat în dezvoltarea proiectării caselor compacte. Aceste case sunt create astfel ca să sprijină viața noastră, și nu invers. Ca și acele 39 de metri pătrați în care eu locuiesc acum, casele mici nu necesită multe materiale pentru construcții, cheltuieli mari pentru întreținere și permit proprietarului de a trăi mai econom.

Dorm bine pentru că știu că nu folosesc mai multe resurse decât am nevoie. Am mai puține lucruri, dar mai multe bucurii. Mai puțin spațiu – mai multă viață.

ABONAȚI-VĂ
Miercuri, 16 iulie 2014 14:11
Vizualizări: 2007

Citiţi de asemenea

La Detail Garage oferim o gamă completă de servicii de detailing auto, pentru ca mașina dvs. să arate mereu ca nouă și s...
200
Deși toamna este în plină desfășurare, la XOstudio FLOWERS am început deja să ne pregătim pentru magia sărbătorilor de i...
314
Astăzi dorim să vă prezentăm o băutură naturală de casă, care este excelentă pentru organismul dumneavoastră. Dacă beți ...
427
Pentru toți amatorii de muzică bună! Pe 15 noiembrie, la Arena Chișinău, la ora 18:30, va avea loc mult-așteptatul conce...
288