--> -->
ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Cum sădesc castraveți. Metoda mătușii din Belarusia




 

Belarușii, care se folosesc de această metodă, primesc o recoltă atât de bogată, că sărează castraveții la butoi.

Primăvara trecută am vizitat rudele din Belarusia și am aflat despre o metodă de plantare a castraveților în sol, de care se folosește mătușa mea pentru mai mult de 10 ani. Pentru plantare se pregătesc următoarele componente: humus, cenușă de lemn, apă clocotită și semințe.
Sapați un pat de o lungime de 2 m și o lățime de 60-70 cm. Făceți gropițe în formă de tablă de șah: una, apoi două și din nou una. Distanța între ele trebuie să fie de 60 cm.

Pregătim gropițele în felul următor: facem adâncituri de vreo 10 cm, la fund punem un pumn de humus, două linguri de cenușă, un pumn de pământ și amestecăm totul. Apoi turnăm deasupra apă clocotită, lăsăm pe 5-10 minute, și punem 5-7 semințe de castraveți. Acoperim gropița cu pământ și nu mai udăm nimic.

Dacă se așteaptă nopți reci, acoperiți patul cu o folie, iar dimineața dați-o la o parte. Și tot așa — până ce semințele vor germina. Cel mai bine e să udați castraveții seara, când lipsește lumina directă a soarelui.

Această metodă de plantare am încercat-o și în grădina noastră. Semințele au început să germineze după o săptămână, în ciuda faptului că am plantat semințe cu termeni diferiți de germinare.

ABONAȚI-VĂ
Miercuri, 06 mai 2015 16:01
Vizualizări: 6513

Citiţi de asemenea

Încă în uz astăzi, în Anglia....
171
 Recent am povestit aceste povești unei prietene și am decis să le scriu acum. Copiii sunt profesorii noștri, nu mă...
124
Descoperiți proprietățile uimitoare ale semințelor de măr cu vitamina B17, capabile să distrugă bolile ca prin magie. Mă...
282
"Suntem Creatorii, Domnul ne călăuzește, iar noi îl simțim prin Conștiință, aceasta este Domnul în noi, mergi cu Conștii...
166