ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Cum se păstrează produsele alimentare
 

 

Medicii spun că de 80 % dintre intoxicațiile alimentare sîntem de vină noi înșine.

 

Chiar dacă cumpăraţi un produs cu termen de valabilitate extins, nu poate fi păstrat mult timp în pachet non-ermetic.

Verificaţi conţinutul frigiderului.

• Dacă vă supraîncărcaţi frigiderul şi puneți produsele pe raft înghesuite, circulaţia aerului rece va încetini şi temperatura va creşte în mod semnificativ.

• Recipientele de plastic sînt o opţiune bună pentru depozitarea produselor, dar în momentul în care se sparg, în fisuri pot apărea microbi patogeni.

• În frigiderele No Frost toate produsele trebuie să fie depozitate numai în folie de plastic sau containere sigilate pentru a preveni evaporarea.

• Fructele şi legumele nu pot fi stocate pe un raft cu brînza şi mezelurile. Strugurii nu pot sta în vecinătate cu peştele.

• Fructele tropicale (mango, kiwi, banane, ananas), ar trebui să fie păstrate la temperatura camerei. Dacă stau în frigider, chiar și cîteva ore, își pierd aroma.

• Conţinutul unei cutii deschise trebuie plasat într-un recipient de sticlă. Astfel conservele se pot păstra timp de trei zile.

• Mîncarea preparată se păstrează în frigider timp de trei zile.

• Înainte de a fi congelată carnea trebuie să fie separată de oase, peştele curățat, branhiile scoase. Pentru ca în produse să se păstreze elementele nutritive, acestea trebuie să fie congelate doar o singură dată. Înainte de congelare carnea şi peştele trebuie să fie împărţite în porţii mici.

 

 

Sursa: moldovenii.md

 

Joi, 14 iunie 2012
Vizualizări: 1789

Știrile partenerilor noștri

Citiţi de asemenea

În întreaga lume, serviciile stomatologilor sînt foarte scumpe.... Ca toate serviciile în care cineva face pentru noi, c...
212
Cu 15 ani în urmă, întorcîndu-se dintr-o regată în Hawaii,  un tînăr yachtsman, fiul unui magnat chimic bogat, Char...
156
Cum ne-au învățat pe toți, vă amintiți? Muntele Everest este cel mai înalt munte de pe planeta noastră. Nu! De fapt, ace...
341
Cel mai vestit chirurg, profesorul Fiodor Grigorievici a avut aproape întotdeauna o greutate de aproximativ 65 de kilo...
327