ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Cum sticlele de plastic au înlocuit aparatul de aer condiționat pentru mii de locuitori din Bangladesh (+Video)

În Bangladesh a fost creat un aparat de aer condiționat din gunoi, care nu are nevoie de electricitate. Invenția nu necesită cheltuieli mari și ajută locuitorii multor sate să suporte mai bine vremea caniculară.

Cum poate fi răcită o încăpere fără energie electrică au inventat dezvoltatorii unui proiect numit Eco-Cooler. Pentru crearea unui astfel de dispozitiv, este nevoie de sticle obișnuite de plastic și o bucată de carton. Această construcție simplă a fost instalată în mai mult de 25.000 de case din Bangladesh, ai căror locuitori trăiesc în case de metal fără electricitate.

Confecționarea unui astfel de "aparat de aer condiționat" este simplă și destul de ieftină: pe o bucată de carton gros, trebuie să tăiați o gaură cu diametrul gurii sticlei.

Apoi tăiați jumătate din sticlă și lăsați partea cu gîtul și tăiați partea superioară a capacului cu un foarfece.

Rămîne să introduceți sticlele în placă...

..strângeți capacele de cealaltă parte și instalați structura la fereastră, astfel încît gîturile să privească în interiorul camerei.

Cu cât este mai mare diferența dintre diametrul sticlei și diametrul gâtului, cu atât mai bine. Încercați să respirați cu gura larg deschisă pe palma mâinii —veți simți căldură. Iar dacă suflați ca într-un pai, aerul va deveni mai rece, nu-i așa?

Același principiu simplu funcționează aici: aerul cald va intra în sticle și, datorită îngustării gîtului, se va răci puțin și camera va deveni mai rece. Diferența este de aproximativ 5 grade Celsius, dar pentru țările calde chiar și o astfel de răcoare este deja vizibilă. Acesta este anume acel caz cînd este genial, simplu, util și accesibil. 


Как пластиковые бутылки заменили кондиционер тысячам жителей Бангладеш

Как пластиковые бутылки заменили кондиционер тысячам жителей Бангладеш

Как пластиковые бутылки заменили кондиционер тысячам жителей Бангладеш

Как пластиковые бутылки заменили кондиционер тысячам жителей Бангладеш

ABONAȚI-VĂ
Luni, 28 iunie 2021 12:54
Vizualizări: 1279

Citiţi de asemenea

1. Shosha. Hibridul se autopolenizează. Începe să dea roadă în a 40-a zi. Coaja este subțire, cu spine și pubescență. Ca...
17
"Vă prezint mărul fericit (stînga) și mărul trist (dreapta). Acestea sînt două jumătăți ale unui măr. Pe 20 mai le-am pu...
13
O companie rusească care prestează servicii de telecomunicații, servicii digitale și media în Rusia, Armenia și Belarus ...
13
În iunie 2020, în Naryan-Mar din permafrost s-a dezghețat o corabie antică cu o lungime de aproximativ 10 m. Despre fapt...
606