ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Cum tratăm infecțiile respiratorii acute

Nu doar copiii, ci și adulții suferă de infecții respiratorii acute. Febra, secrețiile nazale și tusea anulează planurile și perturbă mersul normal al vieții. Acesta este motivul pentru care cautăm cît mai repede posibil să ne facem bine! Cel mai frecvent doar acutizăm situația, caci răceala în caz de tratament incorect duce doar la complicații și focare de infecție cronică. Ce nu ar trebui să facem dacăc contactăm o infecție respiratorie acută?

Nu căuta să combați temperatura

Motivul temperaturii înalte nu întotdeauna este o boală infecțioasă... Uneori, această reacție este provocată de deshidratare, afecțiuni ale sistemului nervos central, precum și a alte maladii. Și atunci combaterea temperaturii este un exercițiu inutil. A doua zi, situația se poate înrăutăți!

Nu abuza de plantele medicinale

Singurul lucru care îl poate recomanda medicul sînt infuziile cu mușețel, gălbenele, salvie, eucalipt (pentru gargară, inhalare). Cu toate acestea, ele trebuie utilizate cu precauție, ținînd cont de dozaje și contraindicatii. Acest lucru este valabil mai ales pentru copiii (sub 12 ani) și persoanele alergice.

Nu te îmbrăca călduros

În caz de febră nu vă îmbrăcați prea călduros pentru a vă supraîncălzi. De aceea, la creșterea temperaturii corpului trebuie să faceți totul pentru ca organismul să piardă căldură: îmbrăcămintea ar trebui să fie largă și ușoară.

Nu-ți fie frică să deschizi ferestrele

Pacientul are nevoie de aer curat! De aceea, este necesar să aerisiți camera și să faceți curățenie umedă. Acest lucru facilitează respirația pacientului și reduce guturaiul. Temperatura optimă în cameră ar trebui să fie - 20-22 grade Celsius, umiditatea - 60%.

Nu vă grăbiți să luați antibiotice

Majoritatea infecțiilor respiratorii acute (90% sau mai mult) sînt determinate de virusul respirator sever (IRVA - infecția respiratorie virală acută). Dar infecțiile respiratorii acute de origine bacteriană sînt puține. Virusii trăiesc și se reproduc în interiorul altor organisme (celule umane). Și antibioticele sînt neputincioase! Antibioticele sînt indicate doar pentru complicații bacteriene, doar doctorul le poate determina!

Nu abuza de medicamentele contra tusei

Tusea este o reacție de protecție, care vizează eliminarea organismelor străine din căile respiratorii (viruși, bacterii și altele). În caz de infecție respiratorie acută tusea rapid trece în umedă, și atunci antitusivele sînt contraindicate, deoarece împiedică eliminarea sputei.

Nu exagera cu mîncarea

Lipsa poftei de mîncare este o reacție firească a organizmului la boală (se reduce secreția de sucuri digestive, se modifică mobilitatea intestinului). Acum, toate resursele organismului sînt modilizate la lupta împotriva infecției, iar digestia alimentelor – este un proces care necesită multă energie. Dacă pacientul (în special copiii), refuză să mănînce, nu-l forțați!

 

Sursa: moldovenii.md

Vineri, 06 noiembrie 2015
Vizualizări: 1076

Citiţi de asemenea

Băutura de sfeclă este capabilă să învingă hipertensiunea, să îmbunătățească metabolismul în organism și chiar să facă...
141
Programul de Granturi Mici (SGP) al Facilității Globale de Mediu (GEF), implementat de PNUD Moldova, lansează azi, 21 se...
133
Studiile efectuate în diferite țări ale lumii au infirmat mitul precum că copiii răspîndesc virusul COVID-19 și au demon...
167
William James Sidis a fost, de mic copil, o persoană specială. S-a născut în Statele Unite pe 1 aprilie 1898 şi a murit ...
508