ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Cum uscătorul Ezidri ne-a schimbat viețile
 

Când i-am cerut soţului să procurăm un nou uscător, el a cedat, deşi în ochii lui am observat o îndoială: va fi o nouă jucărie inutilă.
În magazin a examinat cu atenție modelele și a comandat cel mai mare uscător – Ultra:
- Noi nu suntem bogaţi.

Am achitat comanda şi am primit uscătorul în toiul sezonului de colectare a ciupercilor. Soțul a adus o găleată de ciuperci și a spus:
- Ei bine, încearcă! Şi s-a uitat ostentativ la contorul electric.

În toate tăvile a încăput o jumătate de găleată de ciuperci, iar cu cinci ore mai târziu am turnat într-un vas ciupercile uscate. Am cheltuit energie electrică la doar 10 ruble. Ciupercile rămase, ca de obicei, le-am fiert și le-am pregătit pentru congelare.

Când am uscat prima porţiune de ciuperci, m-am gândit că voi înnebuni din cauza mirosul îmbătător. Chiar și vecina care a intrat la noi din întâmplare a întrebat surprinzător, ce feluri gustoase prepar?

Iar ciupercii fierte, nu miroseau deloc.

A sosit rândul merilor. Merele noastre siberiene sunt acre şi sunt potrivite numai pentru compot. Aşa că am decis să le amestec cu fragele congelate, și pentru a schimba un pic gustul, am adăugat banane.

Era seara. Noaptea aproape că nu am dormit, dar nu din cauza îngrijorării pentru uscător, ci pentru că am mirosit frage proaspete. Se părea că iarăşi a venit vara! În dimineața următoare, am scos din tăvi "prăjiturile".

 

Как сушилка Изидри изменила нашу жизнь

 

Erau foarte subțire și frumoase la aspect. Le-am învelit într-o folie alimentară de plastic și le-am dus copiilor pentru degustare. Băieții au luat darul meu și, se vede că din politeţe, m-au mulţumit pentru munca mea și au spus că vor gusta neapărat! La întoarcere, nu am reuşit să părăsim orașul, că a sunat telefonul mobil:

- Mama, mere mai ai?
- Le-am dat aproape toate la vecini, - am răspuns confuz.
- Mai mult mere nu da nimănui! - a declarat în mod autoritar fiul - acum vom lua gustări la locul de muncă din paste de fructe, este mult mai gustos și probabil, mai folositor.

Și a început să funcţioneze banda rulantă de uscare!

 

Как сушилка Изидри изменила нашу жизнь

 

Am uscat toate legumele, inclusiv topinambur și dovleac, pe care aproape întotdeauna l-am mâncat fără tragere de inimă. Gătitul a devenit atât de ușor! Și copiilor în loc de borcane acum le transmit pungi. Cel mai valoros lucru este că nu depindem de congelator. Cât de multe produse alimentare s-au stricat atunci când s-a oprit electricitatea!

Acum înfulecăm topinamburul dimineața cu terci. Apropo, el este atât de dulce, încât puteți ronţăi privind TV.

Rețetele pentru pasta de fructe pot fi inventate până la infinit – toate fructele sunt potrivite. Amestec cu mere și adaug câteva banane pentru a plia paturi de fructe într-un tub și produsul nou este gata! Când merele s-au terminat, am trecut la dovleac și morcovi. Din ele de asemenea pot fi preparate diferite paste cu adăugarea dulciurilor şi bananelor.

 

Как сушилка Изидри изменила нашу жизнь

 

Pentru iarnă am uscat aproape 40 kg de fructe şi legume gustoase. În luna martie aproape pe toate le-am terminat. Și cât este de plăcut să serveşti prietenii! Pentru prima dată în primăvara acestui an nimic nu am să arunc din pivniță - nu este nimic acolo, totul a fost prelucrat!

Și, recent, fiul din nou m-a nedumerit: vrea ceva sărat! Și am decis să usuc ... vinegreta. Am trecut toate legumele prin maşina de tocat carne și le-am distribuit pe tăvi. Din nou, am inhalat până la miezul nopții aroma amețitoare de legume uscate. Ce este dacă nu o aromaterapie! Legumele uscate arătau apetisant ca chips-urile!

 

Как сушилка Изидри изменила нашу жизнь

 

Eu însumi m-am alinat cu plăcere, la ce soțul meu a spus:
- Vei mânca totul, dar ce vom duce copiilor?

Acum, aștept vara pentru a usca toate produsele! Și verdeață, și pomuşoare, şi legume, și chiar salate. Chips-urile de legume sunt foarte folositoare iarna în loc de vitamine artificiale. Fructele de pădure pot fi uscate fără zahăr și merele, la sigur, nu se vor strica, le vom consuma pe toate!

 

Autor: Galina Donova, regiunea Krasnoiarsk

 

 

Sursa: vashe-plodorodie.ru

 

 

ABONAȚI-VĂ
Joi, 18 aprilie 2013 13:58
Vizualizări: 9488

Citiţi de asemenea

Construiesc în interiorul copacului pentru a economisi materiale de construcție....
180
Filmele despre prostituate, uneori, sunt difuzate ziua, sunt difuzate devreme seara, la fel ca și filmele cu dezbrăcări,...
135
Mutându-se în satul Isakovo, în raionul Bezhanițk din regiunea Pskov, familia Katkov a devenit ideologii noilor colonișt...
193
Știți că un sunet de o secundă poate să vă schimbe dispoziția pentru o zi întreagă? Pentru a profita de această propriet...
171