ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Cumaci — pîine cu umplutură de brînză



Cumaci - pîine cu umplutură de brînză

 

 

Ingrediente:

    * 800 g de făină,
    * 50 g de drojdii,
    * 1 pahar lapte,
    * ½ pahar de apă,
    * 1 linguriţă de sare,
    * 1pahar de brînză de oi dată prin răzătoare,
    * 1 lingură de mărar tocat,
    * ½ pahar de smîntînă,
    * 1 ou.

Mod de preparare:

Dizolvaţi drojdiile cu lapte cald şi apă cu sare, adăugaţi făina, frămîntaţi aluatul, lăsaţi-l pentru un timp, acoperindu-l cu o pînză. Cînd aluatul se ridică, mai frămîntaţi odată aluatul, împărţiţi-l 10- 12 bucăţi egale şi formaţi bile. Întindeţi fiecare bilă într-o turtă groasă,pe fiecare puneţi brînza dată prin răzătoare, amestecată cu mărarul tocat, uniţi marginile, redîndu-le forma de bile. Puneţi semifabricatele din aluat într-o formă dreptunghiulară pentru copt, acoperită cu folie pentru copt, la o distanţă nu prea mare una de alta (1-2 cm), puneţi tava la cald şi lăsaţi pîinea să crească. Cînd pîiniţele se vor uni, ungeţi produsul cu amestecul de ou şi smîntînă bătute. Se dă la cuptor la temperatura de 180 grade pentru 30-35 minute. Gradul de pregătire al produsului se determină cu ajutorul beţişorului de lemn, la străpungere pe el nu trebuie să rămînă aluat.

 

 

Sursa: moldovenii.md

ABONAȚI-VĂ
Luni, 25 iulie 2011 12:29
Vizualizări: 2568

Citiţi de asemenea

Câștigă premii valoroase cu Cosmeplant! Participă la Tombola Națională din 1 mai până pe 30 iunie.Vara aceasta, Cosmepla...
128
În cultura tradițională, sunetul nu a fost niciodată doar un fundal. El era un semnal, un semn, o marcă prin care omul i...
211
În gust este mai mult decât suntem obișnuiți să credem. Nu e doar despre mâncare, ci despre relații, climă, memorie și p...
203
În cultura tradițională, atingerea nu era doar un simț — ci un mod de cunoaștere. Prin piele, palmă, degete și tălpi, om...
244