ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Curăţarea fîntînii
 

 

La început, aş dori să clarific lucrurile că am început să curăţ fântâna de sine stătător nu din cauza lăcomiei sau reticenței de a plăti cuiva bani pentru munca efectuată, ci din cauza că m-am săturat să termin sau să refac lucrul realizat de aşa-numiţii specialişti cu care am contactat.

 

Acum să trecem la concret. În fîntînă, murdăria se acumulează pe pereți și în partea de jos.

Pereţii. Pereţii devin mai murdari în partea superioară a nivelului de apă. Pe ei se depune gunoi care nu se scufundă și plutește la suprafață. Acest loc trebuie să fie curăţat foarte bine prin frecare cu o perie aspră, curăţaţi împreună cu apa şi veţi vedea perfect cum noroiul se dezlipeşte de pe pereţi. La atingere veţi simţi cum suprafața pereților va deveni diferită. Mai jos de acest loc, pereții, de asemenea, se raclează cu peria, dar acolo nu sunt la fel de murdari.

Partea de jos. În partea de jos se acumulează resturi scufundate și se poate forma un strat gros de noroi. Este necesar să eliminaţi acest noroi cu ajutorul lopeţii cu un mâner scurt sau să strângeţi această murdărie în găleată cu o lopăţică pentru copii, iar partenerul de lucru scoate găleata. Este necesar să radeţi partea de jos până la stratul de sol iniţial curat. Nu este nimic teribil dacă veţi elimina o parte din sol.

Tehnologia curăţării. Așa cum fac eu acest lucru. Rămâne apă de 1,5 m. Instalez scara în fântână. Pompez o parte a apei (anterior o scoteam cu găleata), aproximativ 30-40 cm, ca dintr-o parte să fie expusă partea superioară a pereților, cea mai murdară ,care ar trebui să fie curăţată deosebit de bine), dar totodată apa să fie aproape (ar trebui să răzuiţi cu peria împreună cu apă). Cobor în fântână cu peria şi mă instalez un pic deasupra nivelului de apă. Am o perie cu un mâner lung înclinat, acest lucru îmi permite să spăl pereții, fără a urca în apă. Dacă fântâna nu a fost curățată o lungă perioadă de timp, va trebui să pompaţi următorii 40 cm şi să frecaţi pereţii. Pompez apa în partea de jos și cobor. La început raclez pereţii, apoi elimin noroiul din partea de jos. Asta e tot. După ce fântâna se umple cu apă, apa va fi tulbure. Veţi fi nevoiţi să pompaţi apa odată sau două ori. După aceea, partea de jos ar trebuie să se vadă prin apă. Următoarea curățare - peste un an.

Nu aveţi nevoie de clor sau alte substanțe chimice. Principalul lucru să păstraţi curăţenia în fântână. Nu vă recomand să turnaţi ceva în partea de jos. Experienţa mea de utilizare a nisipului şi a filtrelor pentru fântâna din pietre a fost negativă.

 

 

Sursa: green-dom.info

 

Marţi, 20 noiembrie 2012
Vizualizări: 7991

Știrile partenerilor noștri

Citiţi de asemenea

William James Sidis a fost, de mic copil, o persoană specială. S-a născut în Statele Unite pe 1 aprilie 1898 şi a murit ...
70
În întreaga lume, serviciile stomatologilor sînt foarte scumpe.... Ca toate serviciile în care cineva face pentru noi, c...
331
Cu 15 ani în urmă, întorcîndu-se dintr-o regată în Hawaii,  un tînăr yachtsman, fiul unui magnat chimic bogat, Char...
237
Cum ne-au învățat pe toți, vă amintiți? Muntele Everest este cel mai înalt munte de pe planeta noastră. Nu! De fapt, ace...
379