ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Curse Formula E și un nou record de viteză pentru vehicule electrice (+Video)
Noul record de viteză pentru vehicule electrice cu o greutate de până la 1 tonă a fost stabilit de fostul ministru al Regatului Unit pentru Ştiinţă, Domnul Paul Drayson la volanul unui prototip de maşină sport Drayson B12 69/EV.

L a baza forţelor armate aeriene din Yorkshire d-lui a accelerat până la 328,6 de kilometri pe oră și a spart recordul anterior, stabilit în 1974 ( 281,6 de kilometri pe oră ) cu o maşină electrică de marca Battery Box a companiei General Electric.

Potrivit datelor publicaţiei InsideEVs, maşina electrică este echipată cu un motor electric de 480 kW și o baterie uşoară de o capacitate de 20 kWh.

" Sper că rezultatul obţinut arată potențialul viitor al vehiculelor electrice", - a remarcat Drayson. Potrivit lui, în ciuda caracterului specific al maşinii electrice, tehnologia ei poate fi aplicată la maşini folosite în fiecare zi.

Acum Drayson intenționează să se concentreze pe pregătirea pentru curse Formula E cu mașini electrice, incluse în reglementările FIA și anunțate pentru start în luna septembrie a anului viitor.

Curse Formula E presupun competiţii dintre maşinile electrice deschise cu un singur loc şi o greutate nu mai mică de 780 kg . Acestea vor avea loc în patru starturi  câte 15 minute fiecare, iar în întreruperi piloţii vor putea reîncărca bateriile. Primele curse vor avea loc la Londra, pentru organizarea campionatelor dintre maşini electrice de curse deja s-au abonat Roma, Miami, Beijing și Rio de Janeiro.
 

 

Sursa: news.drom.ru

Joi, 17 octombrie 2013
Vizualizări: 1466

Citiţi de asemenea

Ovăzul - elixirul vieții - va pune pe picioare chiar și pe cel mai grav bolnav: rezolvă multe probleme de sănătate și ...
261
Nu se știe cum animalul a ajuns atît de departe de apă.Foca  nu avea un comportament agresiv, dar a intrat în panic...
114
Bolile oncologice sînt rezultatul acidificării organismului și sînt tratate ca toate bolile fungice, prin alcalinizare...
158
Marca de îmbrăcăminte Dich din Sankt Petersburg a hotărît să facă nasturi din cutii de aluminiu.Pentru primul lot a fost...
97