ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Cutele de viespi în medicina tradițională

Dacă v-ați confruntat vreodată în timpul curățeniei cu găsitea unor cuiburi de viespi agățate undeva într-un loc ascuns, având forma unui ulcior, probabil că ați fost surprinși. În interiorul acestor cuiburi se găsesc de obicei larve de culoare galbenă, care stau într-o poziție suspendată pe pânză de păianjen. Aceste cuiburi aparțin viespilor sau albinelor solitare.

În sine, cuiburile sunt practic sterile. În plus, au capacitatea de a ține la distanță alte insecte și chiar păsări și rozătoare mici. De remarcat că pe astfel de cuiburi, făcute din substanțele produse de organismul viespei, niciodată nu se înmulțesc microorganismele.

De mult timp, oamenii au observat că unele animale sălbatice folosesc aceste cuiburi goale de viespi ca hrană, vindecându-și organismul de boli. Medicii tradiționali folosesc aceste cuiburi ca bază pentru prepararea medicamentelor. În principiu, puteți pregăti un astfel de preparat singur.

Pentru aceasta, trebuie să luați întregul cuib, să-l rupeți în două și să-l presați ușor. Consistența acestui cuib nu este suficient de dură și seamănă cu o pânză de păianjen densă. Jumătățile obținute se pun într-un borcan și se toarnă cu alcool, vodcă sau rachiu. Asemenea tincturi pot fi utilizate ca remediu pentru frecare în caz de artrită, inflamații la nivelul articulațiilor, reumatism, sciatică etc. Este foarte util în caz de inflamație a plămânilor. În acest caz, trebuie să masați bine spatele și pieptul. Tinctura de alcool de viespi poate fi păstrată la nesfârșit. Cu cât stă mai mult, cu atât devine mai bună și mai eficientă.

În principiu, tinctura poate fi luată și pe cale orală - o linguriță de mai multe ori pe zi. Concentrația poate fi foarte puternică, dacă în loc de rachiu sau vodcă s-a folosit alcool, prin urmare doza de tinctură în acest caz trebuie redusă la 15 picături, diluate în 50 de grame de apă.

Utilizarea tincturii pe cale orală ajută la întărirea imunității și previne inflamațiile din organism. Tinctura este eficientă în caz de boli respiratorii, astm și răceli.

Persoana care ia regulat tinctura din cuiburi de viespi pe cale orală aproape că nu se mai îmbolnăvește de răceli. În timpul debutului epidemiei de gripă, tinctura poate fi începută cu o săptămână înainte.

Pe lângă toate acestea, această tinctură din cuiburi de viespi are încă o proprietate: dacă este luată regulat pe cale orală, normalizează scaunul și „ucide” mirosurile neplăcute.

Tinctura poate fi chiar folosită pentru băi. Astfel, pentru o baie este suficient un singur cuib de viespi. Este de ajuns ca o persoană să stea în baia cu „viespe” timp de 20 de minute, iar durerile musculare vor dispărea, iar corpul va deveni ușor. Cu toate acestea, nu este recomandat să abuzați de băi. Regimul optim pentru luarea băii din cuib de viespe este una-două băi pe lună.

ABONAȚI-VĂ
Marţi, 23 aprilie 2024 11:08
Vizualizări: 233

Citiţi de asemenea

Mahabalipuram se află la 60 km de Chennai, un mare oraș din sudul Indiei. În secolul al X-lea, locuitorii au părăsit bru...
241
Warangal - o așezare fortificată antică din India, fondată în jurul unui lac și al unei stânci, de parcă ar crește din e...
248
Mulți medici, vorbind despre acțiunea celulelor stem, menționează că, alături de efectul pozitiv asupra vindecării unu...
296
Această insulă uimitoare, situată în Oceanul Indian, arată de parcă s-ar afla pe o altă planetă.Peisajul insulei nu este...
93