Cvas de ovăz fără drojdie – o reţetă foarte simplă
Cvasul este o băutură tradițională rusă. Excelent potoleşte setea.
Cvasul din ovăz se recomandă la insomnie, oboseală, apetit redus și slăbiciune.
El curăță organismul de toxine, întăreşte sistemul imunitar. Este plăcut la gust și simplu la gătit.
Pentru un borcan de 3-litri:
Se spală 1 kg de ovăz şi se umple cu apă, se adaugă două linguri de zahar sau miere, se acoperă cu un şerveţel sau o pânză de in.
Se pune într-un loc cald timp de 2-3 zile.
Puteți adăuga câteva stafide.
Prima "umplere" oferă o băutură întunecată.
Lichidul se scurge printr-o sită. Ovăzul se spală încă o dată şi se pune înapoi în borcan, zaharul se adaugă după gust. Se acoperă cu apă și se lasă pentru câteva zile. Dacă este foarte cald, cvasul va fi gata într-o zi. Ovăsul pot fi folosit timp de două luni, de fiecare dată adăugaţi zahăr.
Cu timpul, culoarea devine deschisă. La o porţie de ovăz veţi avea cvas timp de 2-3 luni.
Cvasul are un efect benefic asupra microflorei intestinale și îmbunătățește metabolismul. El întăreşte smalţul dinţilor, promovează pierderea în greutate.
Fiţi sănătoşi!
Sursa: vk.com