ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Cvas de ovăz fără drojdie – o reţetă foarte simplă




Cvasul este o băutură tradițională rusă. Excelent potoleşte setea.

 

 

Cvasul din ovăz se recomandă la insomnie, oboseală, apetit redus și slăbiciune.

El curăță organismul de toxine, întăreşte sistemul imunitar. Este plăcut la gust și simplu la gătit.

Pentru un borcan de 3-litri:

Se spală 1 kg de ovăz şi se umple cu apă, se adaugă două linguri de zahar sau miere, se acoperă cu un şerveţel sau o pânză de in.

Se pune într-un loc cald timp de 2-3 zile.

Puteți adăuga câteva stafide.

Prima "umplere" oferă o băutură întunecată.

Lichidul se scurge printr-o sită. Ovăzul se spală încă o dată şi se pune înapoi în borcan, zaharul se adaugă după gust. Se acoperă cu apă și se lasă pentru câteva zile. Dacă este foarte cald, cvasul va fi gata într-o zi. Ovăsul pot fi folosit timp de două luni, de fiecare dată adăugaţi zahăr.

Cu timpul, culoarea devine deschisă. La o porţie de ovăz veţi avea cvas timp de 2-3 luni.

Cvasul are un efect benefic asupra microflorei intestinale și îmbunătățește metabolismul. El întăreşte smalţul dinţilor, promovează pierderea în greutate.

 

Fiţi sănătoşi!

 

 

КВАС ОВСЯНЫЙ Бездрожжевой - ОЧЕНЬ ПРОСТОЙ РЕЦЕПТ

КВАС ОВСЯНЫЙ Бездрожжевой - ОЧЕНЬ ПРОСТОЙ РЕЦЕПТ

 

 

Sursa: vk.com

 

ABONAȚI-VĂ
Joi, 23 mai 2013 12:31
Vizualizări: 9184

Citiţi de asemenea

Departamentul pentru Eficiența Guvernului SUA (DOGE), creat în ianuarie 2025, s-a afirmat deja ca una dintre cele mai în...
110
Conform prognozelor meteorologilor, anul 2025 ar putea intra în top trei cei mai călduroși ani din istorie. În combinați...
114
IntroducereÎn secolul XXI, schimbările climatice au devenit una dintre cele mai mari provocări, amenințând ecosistemele,...
196
Înțelegerea termenilorÎn ultimii ani, a apărut tot mai multă confuzie între conceptele de „moșie familială” și „eco-sat”...
141