Dacă ați decis să deveniți vegetarian
Numărul vegetarienilor pe Pămînt nu este cunoscut, însă în general, se operează cu cifre între 800 de milioane și 1,5 miliarde de oameni. Vegetarianismul este un mod de viață, de gîndire, o filozofie, cerc de prieteni etc.
Există și mulți oameni, care consideră că sînt necesare doar 2-3 săptămîni ca să slăbească. Însă asta deja ține de scopurile fiecăruia: unii vor să slăbească, iar alții mai vor să fie sănătoși cîteva decenii și să nu sufere de maladiile carnivorilor.
Vegetarianismul are multe avantaje. Anume de aceea există o mulțime de abordări. Motivele poti fi următoarele:
1.Medicale (intoxicarea organismului cu toxine, colesterol)
2. Filozofice (nu există cauze obiective de a mînca animale)
3. Etice (nu e bine să ucizi).
4. Economice (impactul negativ al zootehniei asupra ecologiei, prețul înalt la carne).
5. Cunoașterea de sine și a capacităților propriului corp.
Dacă ați hotărît să deveniți vegetarian, țineți cont de următoarele:
1.Vegetarianismul nu este ceva de care trebuie să vă jenați. un preot ortodox mînca carne din respect față de enoriași. E o poziție comodă: să ascunzi că mergi pe calea celor sfinți (toți sfinții au fost vegetarieni). Iar dacă scopul e să fiți pe placul oamenilor, atunci mergeți pe calea cea ușoară. Însă în lumea modernă vegetarianismul este o cale grea. Prin urmare, fiți gata că comportamentul Dvs. nu va fi pe placul tuturor.
2.Diversiicați meniul cu produse ce conțin vitaminele și microelementele de bază. Formula e următoarea: ați exclus 10 tipuri de carne – adăugați 10-15 ierburi, condimente, sucuri naturale.
3.Țineți minte că vegetarianismul este un act de caritate. Indiferent de motivele vegetarianismului, acest mod de viață protejează natura – pentru ca generațiile următoare să sufere mai puțin în urma catastrofei ecologice, generate de zootehnie.
4. Treceți treptat – cel mai bine primăvara sau vara, ca pînă la iarnă organismul să se obișnuiască.
5.Cumpărați o carte de bucate vegetariene. Bucatele pregătite după rețete vegetariene sînt foarte gustoase.
6.Alimentarea cu ciocolată, crenvurști vegetarieni și dulciuri din soia – nu e sănătoasă. Vegetarianul care se alimentează astfel are toate șansele de a-și impurifica organismul, fapt ce va avea un impact negativ asupra sănătății.
7.Pentru a înțelege efectul vegetarianismului trebuie să depășiți perioada de tranziție a organismului la un nou regim. În medie aceasta durează 12-18 luni.
8. Nu vă mirați că organismul va cere mai multă mîncare. Este vorba că corpul unui carnivor este foarte ineficient și se lenevește să extragă substanțele folositoare din alimentele vegetale.
9.Comunicați cu vegetarienii. Există nuanțe și greble, pe care au călcat mulți dintre ei. Veți avea nevoie de circa 3 ani pentru a studia toate subtilitățile. De aceea, mai bine întrebați acum, dar nu faceți experimente cu sănătatea.
10. Tindeți spre perfecțiune. De exemplu, dacă vreți că aveți o sănătate ideală, mutați-vă cu traiul la natură. Aerul curat este necesar pentru activitatea creierului. Dar și produsele alimentare sînt mai calitative acolo.