ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Dacă sunteţi obosit …Acest articol a fost tradus prin intermediul Google translate

Din ceea ce avem nu doar obosit! De la munca fizică grea, emoţionale şi / sau de stres mental, nopti nedormite, monotonia plictiseala de incertitudine, în mod constant necesitatea de a cineva sau ceva pentru a controla ... Rareori am obosit ceva unul, de regulă, atacurile oboseala imediat "din toate părţile", şi are, de asemenea, o tendinţă de a se acumula. Ce putem face? Răspunsul pare a fi evident: obosit - restul. Dar mai întâi trebuie să înţelegeţi că am obosit şi are nevoie de odihnă, şi că, prin contrast, tânjeşte activitate. Ce este oboseala?

Se pare să se facă distincţia între oboseală fizică şi oboseală. Obosit fizic - o consecinţă firească a epuizarea rezervelor de energie, ca urmare a prelungit,, greu de lucru continuu, organismul obosit un semnal că a sosit momentul să se odihnească, care este de a relua vitalitatea şi energia. Nefirească, o alarmă este oboseala cronică. Cauzele sale sunt: boli - o încălcare a muncii (până la eşecul complet) de reînnoire a sistemelor de energie vitală, lipsa de timp liber de agrement (acceleraţie constantă), este pur şi simplu "greşit" restul - nu timp, nici loc. După ce restul poate aduce numai recuperarea dorit de putere, atunci când el dă entităţii, care "a câştigat" şi într-adevăr nevoie. În viaţa, aşa cum se întâmplă frecvent ca, senzaţie mentală şi / sau de epuizare emoţională, ne "relaxare" de la TV, immobilzing deja obosit din cauza lipsei de muşchi şi de încărcare ale sistemului nervos foarte obosit. Şi apoi suntem surprinşi de faptul că restul au fost obosit!

Oboseala poate fi o consecinţă a epuizării fizice, şi au diferite cauze destul. De exemplu, senzaţie de oboseală - frecvente companie monoton, plictisitor şi neiubit de lucru (de obicei fizic lumina). Pe de altă parte, epuizare fizică extremă nu pot fi însoţite de un sentiment de oboseală. De exemplu, atunci când o persoană acţionează în căldură de pasiune (manie si furie), sau comite un act de voinţă "imposibil" pentru a salva viaţa unei persoane dragi. Diferenţa dintre oboseala fizică şi psihologică a subliniat IP Pavlov: "În primul rând - neplăcute, provocând o senzaţie de greutate, slăbiciune, apatie, iar al doilea, în ciuda faptului că este lipit de dureri de muşchi tău, dă un sentiment de bucurie."

Cum sa lucrezi, obosesc şi relaxa muşchii noştri, prin reducerea, care este toate mişcările diferite de corpurile noastre fizice? La sarcini mari consumatoare de energie muşchii mai rapid decât timp pentru a recupera, şi sunt capabili să "datorie de energie", care duce la epuizarea acestora. Dacă la acest stadiu, musculare nu primeşte restul este necesar, se dezvoltă atunci când oboseala musculara nu mai poate răspunde la orice reducere a semnalelor din exterior. Dar acest tip de suprasarcină muschii sunt rare. Mult mai frecvent, referindu-se la oboseala veşnică şi lipsa de timp, ne paza de stres musculare, reducerea la minim şi modest deja activitatea aparatului locomotor ("obosit de a sta - Voi merge culca"). Dar .... Oboseala nu este doar persistă, dar continuă să se acumuleze. Pentru nostru obosit din cauza lipsei de musculare este esenţială pentru regulate de recreere activă, dar mici. Şi aceasta taxa pentru muşchii, în acelaşi timp să servească drept o descărcare de gestiune excelent pentru obosit nostru a sistemului nervos. Oamenii de ştiinţă au arătat că activitatea muşchilor îmbunătăţeşte procesele de reînnoire de materie şi energie nu numai în muşchi, dar şi în multe alte organe şi ţesuturi (inclusiv creierul). Deci, de încărcare de aer - un instrument excelent pentru "aerisirea creier" - eliminarea stres mental si emotional.

Odihnă activă termen lung pentru muschii Preturiil fiziolog rus IM Sechenov. El a dat un experiment simplu si intuitiv, folosind aparatul ergograph înregistrate:
1) curbele de oboseală a muşchilor de la mana stanga, nu funcţionează (de ridicare);
2) curbele de recuperare a eficienţei mână în timpul vacanţelor.

curbe de recuperare au fost măsurate în două moduri:
1) restul pur şi simplu
2) Activităţi - atunci când în timpul restul de dreptul său de mana stanga pentru a efectua munca (sarcină ridicată).

Ca rezultat, restaurarea unei obosit mâna stângă a fost mai rapid, pe fondul dreptul de muncă activă.

Învăţăturile antice din Est si Vest, spun că problema inerente în trei state: mişcarea, pace şi ritmul lor de alterare. De muncă şi de agrement - ca yang şi yin - acolo sunt două feţe ale monedei una - de viaţă. Arta de a combinaţie armonioasă şi alternanţa poate şi ar trebui să înveţe. Aflaţi de la natura, reciproc, în propriul său corp. Pentru legea de ritm - este o lege universală a naturii. Un exemplu de manifestare a acesteia poate fi o schimbare a anotimpurilor, cicluri de somn şi veghe, ritmuri proprii de organele noastre interne. Şi este foarte important nu numai să lucreze supleant şi de odihnă, dar ritmul nostru şi sincronizare cu ritmul naturii:, respectiv, de muncă şi de agrement în cea mai potrivită pentru această fază a ciclurilor naturale.

Un exemplu simplu: o zi de munca pe timp de noapte - la culcare. Dream - un exemplu de schimbare cardinale de activitate. Pentru corpul nostru este modul cel mai dovedit şi eficiente pentru a forţa reînnoit. Dar dacă în timpul somnului muschii scheletici relaxa, inima continuă să lucreze. La urma urmei, cu orice reducere în toate părţile corpului nostru a lua parte în stare proaspătă de sânge care transportă reluarea şi de recuperare. Musculare cardiace contracte în mod automat (fără controlul conştiinţei) sub acţiunea impulsurilor care apar în inimă. Cardiace musculare, spre deosebire de muşchii scheletici, nu obosit! Dar acest lucru nu înseamnă că niciodată inima se odihneste. De lucru ale inimii - un exemplu minunat de repetarea constantă, ritmul ordonată şi armonioasă a alternanţei de activitate (faza de reducere) si relaxare (faza de relaxare). În timpul fazei de relaxare în muschiului cardiac există procese pentru a umple rezervele de energie cheltuită în timpul contractiei precedent. Cu toate acestea, reducerea faza si faza de relaxare sunt un ciclu cardiac. Într-un minut, inima celor mai multi oameni este ciclul de 60-80 de ori. Durată de un ciclu, cu o medie de 0.8: Reducerea atrială dureaza 0,1 secunde, contracţia - 0,3 s şi pauză totală a inimii - cu 0,4. Se pare că în câteva zile de odihnă inima este de cel puţin 8 ore! Cu o creştere a frecvenţei cardiace în timpul fiecărui ciclu este redusă în principal din cauza scurtarea rupe total de inima. În inima instruit bate mai lent, şi, astfel, de odihnă pentru mai mult timp.

... Numeroase exemple ne spun că oboseala poate fi şi trebuie să câştige. Aceasta nu înseamnă că am o dată şi pentru toate oboseala depăşite şi nu vor sa obosesti? Nu. După toate, integritatea şi armonie - starea ideală, şi calea de a realiza aceasta - o lungă şi dificilă. Şi pe această cale nu vom fi doar obosit si de a invata pentru a restabili puterea din nou şi din nou. Şi victoriile noastre mici, vor depăşi experienţa noastră de nepreţuit. Cine ştie, dar brusc, mai devreme sau mai târziu, oboseala nu va sta în faţa lui?

Dacă sunteţi deja obosit
(De exemplu, stau la calculator):
1. În cazul în care curtea de noapte - ora de culcare.

Dacă doriţi să lucraţi, apoi:

2. Face unele exercitii simple: trageţi coloanei vertebrale (puteţi atârna pe bara), masaj musculare în zona gâtului (locul de tranziţie în gât, spate) partea din mâna lui "a văzut unele gât".
3. Cele mai multe ori, ridica-te de la masă.
4. Vysun'tes deschide fereastra.
5. Ia-o cabina de dus sau chiar spalati cu apa rece. Bea apă cu lămâie (deshidratare accelerează oboseala).
6. Puteţi stimula cafea şi ceai tine. Dar
Amintiţi-vă că cafeină nu elimina, dar numai sufocă - măşti de oboseală. Iar pentru cei care îl folosesc adesea un efect slab şi pe termen scurt, precum şi un supradozaj cauze efect contrar - inhibiţie. Cele mai bune ceaşcă de cafea, după o acţiune de scurtă, dar cum poate o relaxare mai completă (de exemplu, 20 de minute de somn).
7. Daca va place munca pe care obosit de a face, punctele 2-6 aveţi nevoie de ajutor.


newacropolis.ru

Vineri, 13 februarie 2009
Vizualizări: 4129

Știrile partenerilor noștri

Citiţi de asemenea

William James Sidis a fost, de mic copil, o persoană specială. S-a născut în Statele Unite pe 1 aprilie 1898 şi a murit ...
278
În întreaga lume, serviciile stomatologilor sînt foarte scumpe.... Ca toate serviciile în care cineva face pentru noi, c...
451
Cu 15 ani în urmă, întorcîndu-se dintr-o regată în Hawaii,  un tînăr yachtsman, fiul unui magnat chimic bogat, Char...
329
Cum ne-au învățat pe toți, vă amintiți? Muntele Everest este cel mai înalt munte de pe planeta noastră. Nu! De fapt, ace...
446