ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Date alarmante referitor la efectele schimbărilor climatice

Medicii trag un semnal de alarmă. Schimbările climatice din ultimii ani afectează grav sănătatea moldovenilor. Potrivit Ministerului Sănătăţii, cel mai mult au de suferit locuitorii din sudul ţării, unde, anual se înregistrează cele mai înalte temperaturi.

Fenomenele meteorologice precum inundațiile, seceta şi creşterea temperaturilor medii la nivel global sunt tot mai frecvente.

Potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, în perioada anilor 2030 - 2050, schimbările climatice ar putea provoca, anual, aproape 250.000 de decese. 38 de mii dintre acestea vor surveni ca urmare a expunerii la căldură a persoanelor în vârstă, iar 48 vor fi cauzate de diaree.

Ministerul Sănătăţii de la Chişinău atenţionează că şi în ţara noastră creşte riscul de decese cauzate de fenomenele meteo extreme.

Specialiştii au constatat că raioanele de sud ar putea fi cele mai afectate.

Totodată, ar putea creşte numărul cazurilor de boli transmise prin apă şi alimente. Cel mai puţin afectat va fi nordul ţării.

Autorităţile îşi propun să diminueze efectele negative ale vremii asupra sănătăţii prin implementarea Strategiei de adaptare a Sistemului de sănătate la Schimbările climatice pentru anii 2016 - 2020.

 

Sursa: moldovenii.md

Miercuri, 06 ianuarie 2016
Vizualizări: 1016

Citiţi de asemenea

Marca de îmbrăcăminte Dich din Sankt Petersburg a hotărît să facă nasturi din cutii de aluminiu.Pentru primul lot a fost...
34
Ce-i unește pe Arnold Schwarzenegger, Jennifer Aniston, Chris Evans, Charlize Theron și alți actori?Toți au luat cîte un...
83
Fotograful Scott Franks a filmat un scurtmetraj cu denumirea "Jocul semințelor".În film este afișată lupta de zi cu zi a...
70
Înainte de a începe să îmbunătățești lumea, de trei ori uită-te la propria casă.Proverb chinezesc...
193