De-ar fi dorință: un orb și un ciunt au sădit peste 10 mii de copaci

/ Vizionări: 1714

De-ar fi dorință: un orb și un ciunt au sădit peste 10 mii de copaci

Nu există nicio justificare pentru a nu face fapte bune. Orbul Jia Haixia și prietenul lui JIa Venchi, care are amputate ambele mîini, timp de 12 ani au transformat o vale fără viață într-un crîng minunat. În pofida faptului că cei doi nu mai sînt tineri și că nu pot face unele lucruri de sinestătător, împreună ei sînt o adevărată putere!

Haixia are 53 de ani și s-a născut cu cataractă la ochiul stîng, iar în anul 2000, în urma unui accident la serviciu el a pierdut și vederea ochiului drept, devenind complet orb. Venchi, care are tot atîția ani, și-a pierdut brațele, cînd avea doar trei ani. Desigur, și unul și altul înîmpinau greutăți cu locul de muncă, fiind invalizi, însă dorința de a fi utili nu le-a permis să capituleze. Împreună, ei au decis să transforme 8 ari de pustiu într-un crîng verde, pentru a îmbunătăți ecologia și de a proteja locuințele de inundațiile de primăvară.

O dronă ar putea să planteze un miliard de copaci pe an
O dronă ar putea să planteze un miliard de copaci pe an

Prietenii se scoală în fiecare dimineață la ora 7 și merg la lucru. Din păcate, ei nu au bani pentru procurarea puieților din magazin, de acea Haixia și Venchi îi cresc singuri. Pe parcursul cîtorva ani, ei și-au perfecționat abilitățile. Venchi îl duce pe orbul Haixia peste rîi, iar Haixia urcă în copac pentru a ajunge noi butași. Venchi are grijă de butași și îi udă, iar Haixia îi plantează. Datorită acestei activități comune, prietenii au reușit să planteze peste 10 mii de copaci. Este un rezultat serios chiar și pentru cei care au și vedere, și brațe.

După ce activitatea lor a fost reflectată la știrile din China, Haixia și Venchi au beneficiat de o atenție și asistență sporită: cineva chiar le-a donat bani, pentru a le asigura prietenilor o pensie pe viață. De asemenea, a fost lansată propunerea de a-l opera pe Hinxia pentru a-i reda vederea în ochiul lui stîng. Faptele bune sînt, cu adevărat, molipsitoare!

Было бы желание: Слепой и безрукий посадили более 10 000 деревьев

Было бы желание: Слепой и безрукий посадили более 10 000 деревьев