ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

De câte ori se pot recicla materialele pe care le folosim

Reciclarea este o parte circulară a procesului, în care deșeurile sunt transformate înapoi în materii prime pentru fabricarea produselor noi. Astfel se previne generarea deșeurilor și extracția resurselor naturale.

Dar de câte ori, de fapt, poate fi reciclată hârtia, sticla, plasticul sau metalul?

утилизация мусора,экологические катастрофы,переработка,пластик

Sticla

Sticla este 100% reciclabilă pe o durată nedeterminată și nu-și pierde proprietățile sale. Singura limitare este culoarea. Recipientele de sticlă verde nu pot fi folosite pentru a obține un vas transparent. În multe țări europene, recipientele de sticlă sunt clasificate în funcție de culoare, la noi însă se pun grămadă într-un container. Acest lucru poate fi o problemă pentru reutilizare.

Pentru producătorii ambalajului de sticlă culoarea este foarte importantă, și sortarea după culoarea poate juca un rol-cheie în creșterea eficienței întregului sistem de reciclare a sticlei.

Hârtie

утилизация мусора,экологические катастрофы,переработка,пластик

Hârtia nu poate fi reutilizată de multe ori. Fibrele din celuloză se uzează de fiecare dată în procesul de producție a hârtiei noi, și pot fi re-utilizate de aproximativ 6 ori. Aceasta înseamnă că în procesul de re-producere este important să se includă și fibre noi, pentru a reînnoi materia primă.

Metale

Metalele pot fi reciclate la nesfârșit, ca și sticla. Oțelul sau aluminiul dintr-un automobil sau mașina de spălat pot deveni materie primă pentru produse noi.

Un exemplu bun sunt acumulatoarele, care pot fi refolosite de nenumărate ori pentru a produce baterii noi, fără a recurge la extracția materiei noi.

Plastic

Plasticul este unul dintre cele mai comune materiale care poluează planeta noastră la scară mare. Acesta poate fi re-utilizat pentru formarea noului material plastic. Este un proces termic care afectează calitatea materialului. Prin urmare, acest proces se poate repeta de doar 4-5 ori.

Din plastic reciclat se pot face o mulțime de lucruri, inclusiv pavajul drumurilor. Acesta ar putea fi ultimul lor punct de utilizare.

 

Sursa: rodovid.me

Luni, 07 septembrie 2015
Vizualizări: 2809

Citiţi de asemenea

Legumele prezentate în acest articol sînt din ce în ce mai puțin prezente pe mese în zilele noastre. Dar în zadar, pen...
262
Fiecare are nevoie de momente pentru relaxare și detașare de rutina zilnică. Pentru realizarea acestui lucru, fiecare op...
156
Vreți ca copilul să reușească în viață? Atunci toată copilăria mîngîiați-l, îmbrățișați-l, acceptați-i sentimentele. Nu ...
269
În Republica Moldova început Campania națională de plantare a arborilor „Prin sădirea de pădure salvăm Moldova”, o acțiu...
109