Warning: getimagesize(/var/www/clients/client6/web15/web/web/pics/2013/11/naturalnaya-kosmetika.jpg): failed to open stream: ��� ������ ����� ��� �������� in /var/www/clients/client6/web15/web/engine/View.php on line 171
De ce am refuzat la produse cosmetice industriale? Istoria personală (+Video)
ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

De ce am refuzat la produse cosmetice industriale? Istoria personală (+Video)
Deja mai mult de un an eu nu folosesc produse cosmetice industriale. Din achiziții de la magazine în geanta mea cosmetică sunt doar rimel, creion de ochi (dermatograf) și fond de ten corector. Tot ce este necesar pentru îngrijirea pielii eu fac singură. La unele preparate la care am găsit analoage naturale am refuzat, ceva fac cu propriile mâini. Iată unde am ajuns. Nu este un experiment, eu nu vreau să dovedesc nimic la nimeni. Mai bine să povestesc cum a început totul.

Îmi plăcea mult să rătăcesc prin rândurile cosmetice lungi cu nenumăratele flaconașe, unde totul miroase așa de frumos și parcă cere să nu treci pe alături! Laolaltă cu un flaconaș îmi cumpărat nu doar o crema hidratantă sau o mască de păr, ci o piele netedă radiantă, părul răsfirat pe umeri, buna dispozitie, privirile bărbaților pline de admirație ...  În general, o imagine a iluziei care ne înconjoară în publicitate, filme și reviste. În realitate am luptat pentru o nouă imagine a mea, dar nimic nu a ajutat: mijloacele anti-acnee uscau fără milă pielea, încearcând s-o umezesc obțineam porii dilatați, nici un scrub nu a putut înlătura punctele negre, iar crema hranitoare o aplicam aproape în fiecare oră, atât de mult se uscau mâinile, mai ales în timpul iernii.

Se poate presupune că selectam incorect produsele cosmetice. Dar nu este așa.  Făceam o alegere cu mare atenție: citeam toate etichetele pentru a da preferință produselor cu mai multe ingrediente naturale (acum știu că este un absurd să cauți în cosmetica industrială produsele miraculoase cu o compoziție naturală), țineam cont de recomandările cu privire la tipul de piele și de păr, încercam să folosesc produsele de același linie, crezând astfel că ele acționează mai eficient. Dar totul a fost în zădar. Pielea și parul se deteriorau mai mult. Punctul cel mai vulnerabil a fost părul. Parul meu este un subiect dureros. Mai mult de cinci ani îmi spăl părul în fiecare zi el este atât de gras încât nu-mi pot permite să ies din casă cu capul nespălat. Se pare că ce ar putea fi mai rău? Și  pentru prima dată mi-am dat seamă: aceasta nu funcționează. Și mi-am pus întrebarea: cu ce altceva pot spăla părul în afară de șampon ? La urma urmei, trebuie să existe o alternativă, nu ?

După căutări pe Internet am aflat: se pare că acest subiect preocupă nu numai pe mine. Există chiar comunități în care oamenii își împărtășesc experiența de viață fără șampon. Dupa ce am citit sute de sfaturi, rețete și istorii, am înțeles - un mijloc universal de a ajuta la toată lumea nu există.Organismul fiecăruia dintre noi este unic, ceea ce funcționează la unul, provoacă iritații la altul. Cu toate acestea, câmpul pentru experimente (și pentru experimentatorii neînfricați) este foarte larg. Merge orice, de la rețetele populare - gălbenușuri de ou, faina de secară, sare și sodă, lut, amestec de plante - până la produsele exotice, cum ar fi nucile de săpun. Pentru părul meu gras cel mai potrit s-a dovedit a fi praful de muștar. Cu acest praf amestecat cu apă, de un miros înțepător, am spălat perfect părul fără nici o spumă. Iar mirosul s-a evaporat foarte repede.

Încet, am început să adun informații despre compoziția produselor cosmetice și modul în care acestea funcționează. Informațiile obținute doar au confirmat corectitudinea alegerii mele. Respingând  "chimia", treptat am devenit adepta mijloacelor naturale de ingrijire. Am început să studiez proprietățile plantelor medicinale și uleiurilor, recunoscând că natura a creat totul ce este necesar pentru om. Apoi, am aflat că există persoanele pricepute, care singure prepară săpun și cremă, și cu ceva timp mai târziu eu am însușit specificul preparării săpunului și cremei la domiciliu. Nici o cremă cumpărată nu mi-a dat un astfel de rezultat superb cum a fost crema mea de casă, chiar și cu o compoziție simplă, dar complet naturală , nici o loțiune nu a strâns porii și nu a restabilit tenul feții ca hidrolat de mentă sau de trandafir (apă florală – trad.), nici o loțiune lăptoasă nu a curățat fața ca ubtan-ul (praf dintr-un amestec de plante uscate – trad.). Este uimitor cum uneori lucrurile simple, ieftine depașesc rezultatul celor mai la modă branduri cosmetice, promovate de publicitate.

Care sunt rezultatele după un an de folosire a produselor cosmetice naturale?  Deci sunt destul de bune:

- Acum, eu nu stau ore întregi printre rafturi cu produse cosmetice în supermarket-uri și trec indiferent pe alături, economisind banii și timpul.

- Am început să simt mai tare mirosurile. Se pare că industria produselor cosmetice nu miroase a mere, ciocolată și vanilie, ci preferă aromele chimice distincte, pe care anterior nu am simțit, dar acum nu pot suferi. A trebuit chiar să scap de parfum.

- Pielea mea a devenit perfectă? Nu. Starea pielii depinde de un complex de factori, cu alte cuvinte, tot ce mâncăm, bem, respirăm se reflectă asupra stării de piele. Din păcate, orașul Krasnoiarsk, unde locuiesc, este inconfortabil în acest sens, are o ecologie negativă, geruri în timpul iernii și temeperaturi înalte vara, lipsa de soare timp de o jumătate de an afectează sănătatea și frumusețea.Și totuși. Comparativ cu ceea ce a fost, pot spune că este departe ca cerul de pământ. Îngrijind fața dimineața, eu nu-mi fac griji pentru ea în cursul zilei, tenul rămâne curat și fără luciu. Am uitat de piele grasă, de exfolierea, iritarea pielii și coșuri ce apar brusc. Același lucru este valabil pentru păr. Încă spăl părul la fiecare cateva zile, dar pentru mine este deja un progres semnificativ.

-Utilizarea resurselor naturale mi-a dat o încredere: știu ce anume aplic pe piele și sunt sigură că îmi va aduce doar folos. Este un sentiment plăcut de armonie interioară. Nici un fel de grijă.

- Schimbându-mă pe din afară, totodată m-am schimbat și în interior. În primul rând, am schimbat opinia despre corpul meu. Înainte mă gândeam mâhnită că nu am avut noroc cu piele, enervându-mă din cauza faptului că ea imi aduce atât de multe probleme. Acum, fericită mă uit în oglindă, admirându-mă însămi. În al doilea rând, treptat m-am interesat și de alimentația corectă, revizuind dieta, ecologia în gospodărie casnică, utilizarea rațională a resurselor disponibile și am ales minimalismul ca un stil de viață (am început să cumpăr mai puține haine și alte lucruri inutile) – cu ce toate acestea se vor rezulta este interesant și pentru mine.

Aceasta este doar povestea mea personală. Nu rog pe nimeni să refuze la bunirile civilizației. Pentru ce ? Dacă sunteți mulțumit și realizările industriei cosmitice moderne vă oferă frumusețe și plăcere, nu face să renunțați la ele. Dar pentru cei care nu sunt mulțumiți de ceva, vreau doar să arăt că există o altă cale spre frumusețe . Există o alternativă la stilul de viață impus. Orice este posibil dacă doriți.

Desigur, istoria mea este destul de radicală, nu cred că trevuie să aruncați imediat toate produsele cosmetice. Nici dvs, nici corpul dvs.nu necesită un stres suplimentar.  Deoarece ani de zile ați utilizat aceleași metode și produse de îngrijire. Este mai bine să utilizați treptat unele lucruri simple și accesibile, să modificați practica de îngrijire : în loc de loțiune ștergeți pielea cu apa minerală sau decoct de ceai verde, în loc de loțiune lăptoasă după după un duș folosiți uleiul de măsline, în loc de gel, spălați fața de câteva ori pe săptămână cu fulgi de ovăz . Este atât de simplu, și corpul dvs., credeți-mă, vă va mulțumi.

Autor: Irina Pankratova

Mai jos o selecție de video despre metode de a face produse cosmetice naturale cu propriile mâini de la un specialist în acest domeniu - Maria Kitaeva.

 

 

Sursa: vk.com

Duminică, 10 noiembrie 2013
Vizualizări: 2957

Știrile partenerilor noștri

Citiţi de asemenea

Viața este plină de sens, chiar dacă poate părea dintr-o parte incompletă.- Doi chinezi în ultimii 12 ani sădesc copaci ...
55
O femeie care coace pîine fără drojdie mai mult de doi ani, a împărtășit rețeta pentru maia cu mulți prieteni și cunoști...
229
Lui Ion Ceban i s-a dat pe gust mersul cu bicicletă. Astfel, pe două roți, acesta a mers în această dimineață să inspect...
46
Satul Muvîr din raionul Igrinsk nu cu mult timp în urmă, pur și simplu nu exista pe hartă. Recunoscut ca fiind neprofita...
144