De ce avem nevoie să fim înconjuraţi de prieteni cu viziuni similare
De ce avem nevoie să fim înconjuraţi de prieteni cu viziuni similare
Arată-mi prietenii tăi şi eu vei spune cine eşti. Este un fapt. Comunicând între noi, ajungem la un numitor comun. Şi dacă nu ne gândim cu cine comunicăm, atunci ar putea să descoperim că am luat pe un drum greşit.
De ce este important să ai prieteni cu viziuni similare:
1. Începând să evaluăm, suntem încă dependenţi de opiniile altora.
Iar atunci când încă pui la îndoială, dacă face să te trezeşti la 5 dimineaţa, comentariile dispreţuitoare ale colegilor pot face un deserviciu.
Şi dacă alături sunt oameni cu aceleaşi idei, atunci ei vă vor sprijini în momentele de slăbiciune: când aţi dormit până la ora 9. Ei nu vă vor acuza şi nu se vor bucura. Ei vor împărtăşi experienţele lor, vor mărturisi că cu ei, de asemenea, s-a întâmplat acelaşi lucru . Şi deodată vă va fi mai uşor să continuaţi calea de auto-dezvoltare.
2. Noi împărtăşim raţiunea cu cei cu care comunicăm.
Dacă nimeni din jurul nostru nu se dezvoltă, prin urmare, ne ducem cu toţii în jos. Potrivit profesorului meu spiritual, dacă alături de noi nimeni nu se recuperează, ce putem face, aflându-ne într-un salon pentru muribunzi?
Comunicând cu proştii – devii prost. Comunicând cu feministele - devii o feministă. Dar comunicând cu ceva luminos, senin, de asemenea, devii mai senină.
3. Nu putem salva pe nimeni, putem doar aduce un exemplu.
Uneori dorim să salvăm pe cei care sunt în apropiere. Sunt deosebit de vulnerabili la acest capitol psihologii, profesorii şi medicii. Şi atunci prin toate mijloacele salvăm prietenii şi părinţii. Şi primim în schimb mânie, nu şi recunoştinţă. Pentru că ei nu au cerut să le salvăm!
Un cal poate fi adus la adăpare, chiar aplecat cu capul, dar niciodată nu-l vom forţa să bea. Aşa şi omul, puteţi să-i daţi sute de cărţi, să-l duceţi la formări profesionale din contul dvs., să-i băgaţi minţile în cap. Dar nu are nici un sens, până când el ni-şi va dori să se schimbe.
Mai mult decât atât, se poate produce efectul opus. Iar omul pe care îl salvăm, va refuza ajutorul numai pentru faptul că ajutorul a fost nedorit.
Cel mai bun lucru pe care îl putem face pentru cei dragi - să se dezvolte independent. Atunci, le putem inspira cu exemplu propriu. Şi atunci când ei-înşişi se vor întreabă: ce s-a întâmplat cu tine ?- atunci suntem în stare şi este chiar necesar să împărtăşim cunoştinţele. Dar foarte moderat şi precis.
4. Ne este necesar vital să comunicăm la egal.
Toate relaţiile noastre sunt împărţite în trei categorii - relaţia cu adulţi, minori şi cei egali. O persoană poate progresa numai în cazul, dacă petrece 20% din timpul său cu adulţi şi minori şi 60% - cu alţi oamenii pe picior de egalitate. Comunicând cu adulţii, noi învăţăm umilinţă, cu minorii - compasiune. Iar cu persoane egale facem un schimb de opinii şi ne dezvoltăm.
Ce se va întâmplă dacă vom comunica întotdeauna numai cu adulţi?
- Este imposibil să ne dezvoltăm şi să ne exprimăm - pentru că nu există libertate deplină şi sunt o mulţime de restricţii.
- Este imposibil să facem un schimb de idei şi de energii – doar nu s-a ajuns să înveţe oul găina.
- Este imposibil să nu ne asumăm obligaţiile şi să ne maturizăm - nu are nici un sens.
Acest lucru poate fi adesea văzut la colaboratori ştiinţifici inferiori, asistenţi de cercetare, de exemplu. Sau la copiii care toată viaţa lucrează şi locuiesc cu părinţi.
Dacă vom comunica doar cu minorii:
- Ne punem în poziţia generaţiei în vârstă şi, adesea, este imposibil să ieşim din această situaţie. Nici cu soţul, nici cu prieteni. Obişnuinţa este a doua natură.
- Este imposibil să ne dezvoltăm: parcă deja sunt inteligentă. Iar o dezvoltare necesită recunoaşterea imperfecţiunilor.
- Este imposibil de a împărtăşi opiniile, deoarece părerea mea este cea mai corectă şi nu am nevoie de cea străină.
Aceasta este o problemă pentru toţi profesorii, medicii şi psihologii. Puţini dintre ei pot ieşi din acest cerc vicios.
Ce ne dă comunicarea la egal?
- Schimb de energie, opinii, cunoştinţe.
- Dezvoltare – învăţăm cu dragă inimă unul de la altul.
- Ne putem dezvolta împreună.
- Ne sprijinim reciproc în situaţii dificile.
- Fiecare este responsabil pentru el însuşi şi acest lucru face ca relaţia să fie degajată.
5. Mediul nostru ne formează.
Avem nevoie să examină cinci persoane cu care comunicăm cel mai mult. Apoi să adunăm toate calităţile lor personale. Şi rezultatul să-l împărţim în 5 – vom primi pe noi înşine .
Dacă eu vorbesc cu victimele şi plângăreţii - oare pot să nu intru în aceasta stare?
Dacă toţi din jur fumează – oare pot eu rezista la acest lucru?
Dacă eu sunt înconjurată de pesimişti – oare mult timp îmi va ajunge optimismul meu?
Şi în acelaşi timp, înconjurându-ne cu oamenii pozitivi şi fericiţi, viaţa noastră devine mult mai uşoară.
Înconjurându-ne cu vegetarieni, este mult mai uşor să nu mâncăm carne.
Alăturându-ne companiei din oamenii familişti, este primul pas pentru a crea o familie.
Şi aşa mai departe.
6. Când noi ne schimbăm, pentru noi este important ca acest lucru să fie observat şi ca pe noi să nu ne judece după faptele din trecut.
Când noi creştem din unele haine, este important să le schimbăm la timp. Dar acelaşi lucru se întâmplă şi cu ideile despre noi. Dacă suntem evaluaţi conform standardelor vechi atunci când am crescut de mult timp – oare acest lucru este în beneficiul nostru?
Timpul trece, noi ne schimbăm. Dar nu toată lumea vrea să observe acest lucru. Şi atunci se poate discuta mult cu ea şi dovedi, reveni la acelaşi punct din nou. Dar se poate şi să nu comunicăm deloc. Ori deloc, ori la acelaşi subiect.
Tovarăşi cu aceleaşi viziuni sunt cei care se schimbă repede, pentru că ei înşişi se dezvoltă. Şi ei înţeleg că noi înşine, de asemenea, ne schimbăm.
Asociaţii şi asociatele sunt o sursă de inspiraţie cu care ne putem bucura, petrecând timpul împreună, vorbi despre ceea ce ne preocupă, învăţa împreună, deschide inimile unul altuia.
Urez tuturor şi la fiecare să vă înconjoară oamenii cu aceleaşi viziuni!
Sursa: valyaeva.ru