Warning: getimagesize(/var/www/clients/client6/web15/web/web/pics/2014/08/jvachka.jpg): failed to open stream: ��� ������ ����� ��� �������� in /var/www/clients/client6/web15/web/engine/View.php on line 171
De ce guma de mestecat este dăunătoare? (+Video)
ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

De ce guma de mestecat este dăunătoare? (+Video)
 

Guma de mestecat este o modalitate de degenerare și degradare printr-un melanj de aditivi chimici E (15 la număr + baza nesănătoasă de cauciuc).

Orbit fără zahăr- "zâmbet alb ca zăpada și protecție împotriva cariilor dentare".
Analiza compoziției gumei de mestecat:

1) E420 sorbitol - poate provoca boli ale sistemului digestiv;

2) E953 izomal;

3) E421 manitol, poate determina boli ale sistemului digestiv;

4) E965 îndulcitor;

5) arome naturale identice E;

6) agent de îngroșare E414 - poate declanșa boli ale sistemului digestiv;

7) lecitină de soia E322 - OMG;

8) stabilizator E 422 - cauzează boli ale sistemului digestiv;

9) dioxid de titan E171 – colorantul ce  provoacă boli de ficat și rinichi;
10) îndulcitorul aspartam E951 - OMG, este un supliment foarte periculos la nivel mondial și interzis. La 30 de grade Celsius aspartamul începe să se dezintegreze în metanol extrem de toxic (alcoolul metilic provoacă orbire și chiar moarte atunci când este utilizat în doze relativ mici) și formaldehidă E240 (interzis în Rusia) care este considerată cancerigen din clasa A. Îndulcitorul aspartam printre toți aditivii are urmările cele mai grave. Acesta include deja mai mult de 15.000 de produse. Aspartamul crește pofta de mîncare și sete.Marea majoritate a experților independenți confirmă că utilizarea pe termen lung a aspartamului poate cauza dureri de cap, migrene, tinitus, alergii, depresie, insomnie și chiar cancer cerebral. Aspartamul se acumulează în creier, cauzînd pierderi de memorie, scleroza multipla, schimbarea geneticii.

11) acesulfam K E950;

12) Acid citric E;

13) bicarbonat de sodiu E500ii - afectează în mod negativ ficatul, provocând deareea;

14) ceara Canauba E903;

15) E320 antioxidant - un supliment periculos, provoacă boli ale tractului gastro-intestinal, se poate declanșa un atac de astm, reține apa în organism și crește conținutul de colesterol;

16) Baza de cauciuc.
Femeile însarcinate trebuie să se abțină de la  consumul de  alcool, țigări și guma de mestecat...

Dacă credeți că femeilor gravide le este interzis  doar alcoolul sau fumatul, vă înșelați. De asemenea li se interzice guma de mestecat Dirol. Așa cum este stipulat pe ambalajul acestui produs.

"Contraindicat la pacientii ce suferă de fenilcetonurie. Informații pentru punerea în aplicare în Belarus:. Nu este recomandat pentru femeile gravide și care alăptează".

Guma de mestecat conține îndulcitorul aspartam, ce este contraindicat la pacienților cu fenilcetonurie, deoarece conține fenilalanină.

Fenilcetonuria - o boală asociată cu tulburările metabolice, diagnosticată la unul din 10.000 de nou-născuți, conform Lenta.Ru. În conformitate cu etichetarea produselor alimentare în Rusia, este necesar să se avertizeze femeile gravide cu privire la pericolele iminente.

Acordați atenție la cele două branduri de gumă de mestecat.

Dirol.Compoziția gumei Dirol: izomalt, sorbitol, manitol, xilitol, maltitol, aspartam, acesulfam-K, pe bază de cauciuc, 4% de carbonat de calciu, arome naturale: mentă, mentol, vanilină, arome artificiale, E414, stabilizator E 422, ulei hidrogenat din semințe de rapiță, emulgator E322, colorant E171, agent de glazurare E903, E321 antioxidant, teksturator E341iii.

Orbit. Compoziția gumei Orbit: sorbitol E420, E965 maltitol pe bază de cauciuc, agent de îngroșare E414, stabilizator E422, arome artificiale identice celor naturale, manitol E421, lecitină de soia, colorant E171, îndulcitori aspartam E951, acesulfam K E950, bicarbonat de sodiu E500ii, glazură E903 și E320 antioxidant.
În general vorbind despre guma de mestecat, apare întrebarea din ce constă? Portalul "Fitness" remarcă faptul că cele mai multe dintre ingrediente, pe lîngă fenilalanină, sunt nu mai puțin dăunătoare.

1. Latex - baza gumei. Este recunoscut ca fiind inofensiv. Cu toate acestea, investigațiile complete încă nu s-au efectuat.

2. Arome naturale și artificiale identice celor naturale. Nu întotdeauna sunt inofensive, pentru că de multe ori reprezintă un produs chimic (sinteză). Normele sanitare permit acest lucru.

3. Coloranți. Dacă întâlniți pe ambalaj E 171, așa-numitul alb de titan. Pentru prima dată în Rusia a fost interzis, dar interdicția nu se aplică în prezent (banii hotărăsc mult). Acest colorant provoacă boli de ficat și rinichi. Guma "Stimorol" conține colorantul E-131, ce contribuie la formarea celulelor canceroase.

4. Îndulcitorii. Sunt diferiți. În afară de aspartamul amintit mai sus, mai sunt o mulțime.
Gîndiți-vă la ce mestecați!
Elena Spasiuk

Revista de consum "Spros"(Cererea) a efectuat propria investigație în legătură cu calitatea gumei de mestecat vândută în magazinele din Rusia. Înainte, la baza conținutului gumei de mestecat erau doar materii naturale -  latexul de la diferite plante tropicale. Astăzi, pe  piața de consum nici nu există gumă pe bază naturală.

Odată cu dezvoltarea industriei chimice s-a dovedit a fi  mai ușor și mai ieftin,  de a folosi substanțele sintetice. Astfel, compoziția gumei de mestecat se bazează pe polimerul cauciuc butil sau cauciuc stiren-butadienă
Cauciucul stiren-butadienic este format din polimeri de butadienă și stiren. Cel mai periculos, susțin expertii, este stirenul, un lichid incolor, derivat al benzenului. Dacă în procesul de fermentație monomerii stiren nu sunt distruși atunci el este relativ inofensiv pentru om. Astfel de cauciucuri butadien-stirenici sunt permiși pentru a fi utilizați ca materii prime pentru baza de gumă.

Însăd dacă monomerii stirenici sunt distruși atunci acest tip de cauciuc are un impact negativ asupra organismului uman și în special asupra mucoaselor și sistemului nervos.

Daca urmăriți rezultatele expertizei a 10 dintre cele mai populare gume de mestecat pentru copii puteți observa că doar la una dintre ele, la bază este cauciucul butil. La altele5 la baza conținutului eset cauciucul impropriu pentru consumul uman. Și restul 4 nu au nici o marcă de certificare.

Guma de mestecat este un produs complet sintetic cu o grămadă de chimicate și coloranți, etc., punînd în pericol sănătatea umană și chiar existent.

Joi, 07 august 2014
Vizualizări: 4642

Știrile partenerilor noștri

Citiţi de asemenea

Atunci când procesul de producție este organizat corespunzător, fiind bazat pe echipamente și materii prime de calitate,...
19
Viața este plină de sens, chiar dacă poate părea dintr-o parte incompletă.- Doi chinezi în ultimii 12 ani sădesc copaci ...
89
O femeie care coace pîine fără drojdie mai mult de doi ani, a împărtășit rețeta pentru maia cu mulți prieteni și cunoști...
272
Lui Ion Ceban i s-a dat pe gust mersul cu bicicletă. Astfel, pe două roți, acesta a mers în această dimineață să inspect...
60