--> -->
ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

De ce înfometarea prelungeşte viaţa? Savanţii au stabilit

Miracolul vindecării prin foame este cunoscut din antichitate. Secretul vindecării e simplu! Organismul nu reuşeşte să scape de deşeuri şi el are nevoie de timp pentru detoxifiere. După înfometare, multe toxine sînt eliminate din organism şi el devine mai tînăr, mai puternic şi mai sănătos.

La începutul lunii mai, amatorii de plajă încep să se ocupă intens de figură. Unul dintre cele mai simple metode de a slăbi este limitarea alimentaţiei. Cercetările internaţionale privind impactul consumului limitat de alimente asupra duratei de viaţă, au ajuns la concluzia că înfometarea prelungeşte viaţa.

Savanţii niponi au stabilit că înfometarea 2 peste două zile prelungeşte viaţa nematodelor Caenorhabditis elegans. Un alt studiu a arătat că şoarecii, care au ţinut foame peste o zi, trăiesc mai mult decît cei din grupul de control cu 30%. Această metodă de limitare a consumului de alimente se numeşte „înfometare întreruptă”.

Unele efecte pozitive de restricţionare alimentară depistate la animale, sînt valabile şi pentru oameni.

În ultimii ani, au fost obţinute multe date ce confirmă acţiunea protectoare a autofagiei. Aceasta a început a fi privită ca o metodă eficientă pentru tratamentul bolii Alzheimer.

Acum noi ştim că limitarea consumului de alimente asigură declanşarea eficientă a autofagiei în toate celulele organismului, inclusiv celulele creierului. A rămas doar să stabilim cum să organizăm mai eficient orarul de înfometare.

Secretul înfometării întrerupte constă în 2-3 zile de foame şi consumul în cealaltă perioadă a unei cantităţi necesare de substanţe hrănitoare. În zilele de foame puteţi să nu mîncaţi nimic, să beţi doar multă apă. De asemenea a fost descris un efect pozitiv al intervalelor mari între mese de 5-7 ore.

La stabilirea meniului, trebuie să ţineţi minte că este necesară asigurarea organismului cu o cantitate adecvată de substanţe hrănitoare. Trebuie să ne conducem de norma zilnică recomandată, acordînd o atenţie sporită vitaminelor şi microelementelor.

Înfometarea întreruptă este o restricţie destul de dură. Pentru a evita consecinţele negative, este nevoie de consultaţia medicului. Doar persoanele sănătoase, care nu suferă de boli cronice, pot începe înfometarea.

Citiţi de asemenea

„Ei bine, a dispărut burta sau a rămas?”A fost prima întrebare pe care mi-a pus-o cea mai bună prietenă când am sunat-o ...
79
Una dintre cele mai înalte statui ale lui Buddha de pe Pământ și, timp de mai mult de un mileniu, cea mai înaltă lucrare...
90
Am mers să arunc gunoiul și am văzut pe zăpadă jumătate de pâine. Am ridicat-o, dar pâinea era uscată și semăna mai mult...
90
Tatăl nu este o sperietoare în familie, el nu este o forță cu care să sperie și să intimideze copiii. Tatăl este mândria...
90