ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

De ce Pavel Radiukevici a cumpărat un sat distrus?

Localitatea Tinevici a fost vizitată de turiştii din Rusia, Polonia, Germania, SUA. Acestora li se propun plimbări cu bicicleta, călare pe cai. Se preconizează construcţia unui teren de volei şi tenis, un orăşel pentru paintball. Localitatea pustie a fost reanimată de un originar din Minsk Pavel Radiukevici. El a găsit acest sat întîmplător. I-a plăcut natura, lacul, păşunea, pe care se plimbă animalele sălbatice. La cinci kilometri de aici este lacul Sviteazi. La 35 km – Castelul Mirskii. Iar pînă la Minsk e doar o oră de mers cu maşina. Totodată, întreprinzătorul a înregistrat la Tenevici o hospodărie ţărănească. De asemenea, aici va fi o gospodărie piscicolă, există o prisacă. Toate produsele alimentare sînt crescute în gospodărie. Sînt şi oi.

Businessmanul Pavel Radiukevici a generat un şir de discuţii: cum e posibil să cumperi un sat întreg? Cu oameni sau fără? Şi de ce în general acesta a avut nevoie de cîteva case vechi, în care sînt necesare investiţii de miliarde de ruble? Acest sat ar putea să se întreţină singur? Pavel Radiukevici nu pute latura financiară în prim plan.

-Scopul nostru este să creăm ceva între un muzeu sub cerul liber, ca Dudutki sau Strociţî, şi un complex turistic, cu o diferenţă că în casele noastre este WC şi duş, apă fierbinte. Iar la dorinţă pot să mulgă vaca, să cosească iarbă, să meargă la prisacă, să sape cartofi. Iar autorităţile locale sînt mulţumite că în raion a apărut un nou loc pentru odihnă şi noi locuri de muncă.

Unele date statistice:

În total, în satele belaruse sînt circa 160 de mii de case părăsite. În Grodno, potrivit statisticelor locale, sînt pustii peste 28 de mii de case – 17 % din umărul total. În comparaţie cu 2010, numărul acestora a crescut cu 900, cu 2005 – cu 7,4 mii. Cele mai multe case pustii sînt în Şciukino (3,9 mii), Deatlovsk (2,6 mii), Novogrudsk (2,5 mii), Zelvensk (2,2 mii) şi alte raioane.

ABONAȚI-VĂ
Duminică, 16 octombrie 2016 15:00
Vizualizări: 1460

Citiţi de asemenea

În 2007 am cumpărat teren extravilan. Am decis să nu cumpărăm un vagon de construcție, ci să construim o casă de vară ...
272
Potrivit cercetătorilor, ea este mult mai veche decît piramidele egiptene. De asemenea, oamenii de știință au aflat ...
281
El a căzut la fund, pierzînd totul în viață...Nu și-a pierdut doar sufletul și dragostea pentru muzică......
475
Insula plutitoare din Argentina este un fenomen natural unic care a provocat o mulțime de controverse. Experții nu pot g...
289