ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

De ce te muşcă ţînţarii?
Încă de cînd eram mică pielea mea deschisă la culoare şi foarte sensibilă era o ţintă favorită pentru ţînţari. Un supliciu de care nu am scăpat pînă în ziua de astăzi! De cele mai multe ori, după o ieşire în parc sau la o terasă în miez de seară mă pricopsesc cu zeci de pişcături de ţînţari, care de care mai mari, mai roşii, mai inflamate. Iar senzaţia aceea de mîncărime care nu mă lasă să aţipesc... e absolut groaznică!

Cum printre cunoştinţele mele nu sînt singura care trece prin acelaşi chin m-am întrebat care e explicaţia pentru care unii oameni sînt complet imuni la muşcăturile ţînţarilor în timp ce pielea mea e mereu aflată sub asediu? Iată ce lucruri inedite am aflat.

Aşteaptă-te să fii pişcată chiar mai abitir de ţînţari…

… dacă ai băut bere. Da, vorbim serios! Un studiu recent a arătat că şi o singură sticlă de bere poate să facă ca sîngele tău să devină mai apetisant pentru ţînţari.
… dacă eşti însărcinată. Femeile însărcinate sînt muşcate de ţînţari de două ori mai des şi asta pentru că temperatura corpului lor creşte iar gravidele expiră cu 21% mai mult dioxid de carbon.
… dacă ai grupa sanguină 0. S-a demonstrat că persoanele cu grupa sanguină 0 sînt muşcate de două ori mai mult decît cele cu grupa sanguină A (cei cu grupa B se situează undeva la mijloc).
… dacă faci sport. Şi asta pentru că atunci cînd faci sport, concentraţia nivelului acidului lactic din transpiraţie creşte.
… dacă porţi negru, bleumarin şi roşu: cele trei culori sînt atragătoare pentru ţînţari, conform medicilor.

 

Sursa

Sâmbătă, 14 iunie 2014
Vizualizări: 1368

Citiţi de asemenea

Băutura de sfeclă este capabilă să învingă hipertensiunea, să îmbunătățească metabolismul în organism și chiar să facă...
246
Programul de Granturi Mici (SGP) al Facilității Globale de Mediu (GEF), implementat de PNUD Moldova, lansează azi, 21 se...
219
Studiile efectuate în diferite țări ale lumii au infirmat mitul precum că copiii răspîndesc virusul COVID-19 și au demon...
239
William James Sidis a fost, de mic copil, o persoană specială. S-a născut în Statele Unite pe 1 aprilie 1898 şi a murit ...
586