--> -->
ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

De la depărtare, acest lucru pare o uriaşă pată de petrol, dar când te apropii… E incredibil (Video)

În apele Oceanului Pacific ce scaldă coasta Californiei, în dreptul oraşului San Diego, a fost observat un fenomen mai puţin obişnuit care a stârnit nedumerire în rândul localnicilor şi înotătorilor din zonă. O pată imensă şi închisă la culoare, asemenea unei uriaşe pelicule de petrol, părea că invadase apele oceanului. Realitatea însă era cu totul alta.

Ceea ce la prima vedere părea o imensă pată de petrol, privită mai de aproape era de fapt un imens banc de hamsii aflat în plin proces de migraţie.

Imaginile au fost surprinse de oameni de ştiinţă de la Institutul de Oceanografie Scripps din San Diego care au nedumeriţi de această migraţie a hamsiilor într-un număr atât de mare.

Câţiva studenţi, colaboratori ai institutului au reuşit să surprindă imagini chiar din mijlocul bancului de hamsii şi astfel putem fi martorii unor imagini de-a dreptul spectaculoase.

Julia Fiedler, Sean Crosby şi Bonnie Ludka au făcut scufundări printre hamsiile migratoare, iar imaginile surprinse ne arată cu ce viteză incredibilă înoată aceşti peştişori argintii.

Specialiştii marini au precizat că de 30 de ani nu mai fusese observat un banc atât de masiv de hamsii în apele de coastă ale Californiei care au o adâncime destul de mică.

 

 

 

 

Sursa: livebiz.ro

ABONAȚI-VĂ
Miercuri, 08 iulie 2015 13:00
Vizualizări: 1395

Citiţi de asemenea

„Ei bine, a dispărut burta sau a rămas?”A fost prima întrebare pe care mi-a pus-o cea mai bună prietenă când am sunat-o ...
97
Una dintre cele mai înalte statui ale lui Buddha de pe Pământ și, timp de mai mult de un mileniu, cea mai înaltă lucrare...
111
Am mers să arunc gunoiul și am văzut pe zăpadă jumătate de pâine. Am ridicat-o, dar pâinea era uscată și semăna mai mult...
106
Tatăl nu este o sperietoare în familie, el nu este o forță cu care să sperie și să intimideze copiii. Tatăl este mândria...
92