ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

De la oraș la țară
Patru ani în urmă ne-am mutat din megalopolis plin de viață într-o casă rurală confortabilă situată aproape la marginea lumii. Acum când ochii multor locuitori din mediul urban privesc cu interes viața de la țară, a sosit timpul pentru a alege conștient un loc de trăi. Nu contează cine sunteți, unde locuiți sau unde v-ați  născut: a trăi o viață bogată în idei – este posibil! Și una dintre cele mai sigure metode este schimbarea locuinței și găsirea unui loc de habitat mai potrivit. În ciuda faptului că tendința spre mutare din orașe în zonele rurale este în continuă creștere, există o mulțime de oameni ce se îndoiesc. Pentru ei vreau să descriu beneficiile vieții rurale, testate pe propria experiență.
În primul rând, natura. Pentru a "ieși la aer" nu va trebui să așteptați week-end-ul și  să străbateți ambuteiaje în trafic pentru a ajunge în parcuri și zone de recreare, să vă plângeți că aceste întâlniri cu natura sunt atât de rare ... În sat - natura e peste tot! Locuind în sat, ești în mijlocul naturii, și toată viața este legată cu șederea în aer liber, în timp de lucru sau de odihnă. Puritatea, prospețimea, luminozitatea plantelor verzi, suculența fructelor și bogăția aromelor sunt mereu aproape și în jurul tău.

În al doilea rând. Sindromul de oboseală cronică afectează mai mult de jumătate din locuitori din mediul urban. Când nu vrei să faci nimic, nu ai dispoziție potrivită și nici puteri, ești afectat de dureri de cap, de corp -  în general, "nu este energie pentru nimic. Nu este nici o dorință de a trăi,  toate acțiunile sunt efectuate în mod automat după principiul "a trecut o zi - și mulțumesc lui Dumnezeu!". Aceste simptome vă vor părăsi în sat, unde energia apare "din aer!". Cu siguranță, nu o singură dată  ați fost surprinși  de hărnicia și caracterul energic al sătenilor: asta e!

În al treilea rând. Suntem cu toții expuși la influența mediului ce ne înconjoară. Materiale de construcție din care sunt realizate apartamentele moderne sunt departe de a fi perfecte. "Cutii de beton" ne apasă, nu sunt destul de calde sau sunt prea zgomotoase.  Materiale de construcție ecologice din care sunt construite case de la țară de la sine aduc o îmbunătățire a stării de sănătate. Eco- case sunt o tendință la modă din țările europene, dar nu un lux, ci mai degrabă un atribut al vieții cotidiene a sătenilor. Materialele naturale de construcție - saman, trestie, piatră, lemn au un efect benefic asupra sănătății umane și chiar asupra stării de spirit.

În al patrulea rând. Ce să facem cu hobby și serviciu? Viața la țară oferă noi oportunități pentru descoperiri interesante și modalități de a câștiga bani. Aici puteți lucra nu numai pe calculator prin intermediul internetului, dar , de asemenea, pe pământ, în aer liber, să  îngrijiți animale sau plante. Vă puteți inspira de la natură pentru a compune poezii, picta tablouri sau găsi cadre unice pentru fotografii. Natura este întotdeauna atât de frumoasă și firească! … Băutul ceaiului de seara sau plimbări în împrejurimi vor aduce liniște sufletească și un somn adânc, la care în oraș  nici "n-ați visat".
Pentru cei care sunt implicați în practicile de auto-perfecționare de asemenea se deschide o gamă largă de opțiuni. Ce ziceți de o yoga de dimineață în grădina în floare sau de meditația de seară pe acoperișul încălzit de soare? Exercițiile într-o cameră la etaj nu pot fi comparate cu exerciții în aer liber umplute cu tăcere. În sat puteți aminti vise vechi, a căror realizare în apartament este imposibilă pentru "motive tehnice":  de exemplu, o crescătorie de câini de rasă?... o fabrică de prelucrarea lemnului? … un grajd? .. creșterea caprinelor de lapte ? .. brutăria privată? … sobărie?… Totul este în puterea noastră.

Al cincilea punct foarte important - produse alimentare. Sintagma "produsul natural" de mult timp este considerată una dintre cheile ale publicității de succes. Doar produsele agricole de origine vegetală și animalieră sunt alimente de înaltă energie, incomparabile cu sortimentul din cele mai scumpe supermarketuri. Și aceste produse sunt disponibile pentru fiecare locuitor din sat.

Al șaselea punct. Un stereotip comun se consideră pierderea posibilă a "bunurilor civilizației". Acest lucru este o înșelătorie. A construi o casă decentă la țară este posibil și acest lucru nu necesită mijloace mari. Eronate sunt, de asemenea, frazele sceptice de genul: "Ce aș face acolo ? O plictiseală de moarte!" Răspunsul meu este că strămutarea la sat nu înseamnă izolarea completă de la restul lumii - divertismente și cultura nu sunt atât de departe de dvs. și sunt disponibile. Iar  singurătatea, uneori, este foarte utilă pentru auto-cunoaștere, dezvoltarea capacității de a aprecia și se bucura de lucrurile simple. Iar în oraș acest lucru  este adesea indisponibil.

Al șaptea punct. Mutându-vă în sat, puteți alege un climat adecvat. Rezidenții orașelor sumbre și noroase, în care zilele însorite pot fi numărate pe degete, pot alege zonele sudice cu o climă caldă și chiar maritimă care revitalizează plămânii, inima și tot organismul.

În cele din urmă vreau să spun: să nu vă fie de teamă de așa – numitele "greutăți" de viață la țară - acestea sunt în mare parte inventate de teoreticieni. Știți doar că vorbele despre sat, stând în oraș, și viața la țară – sunt lucruri diferite. Încercați! Natura vă va mulțumi pe deplin pentru fermitate și hărnicie, pentru încercarea de a face viața mai bună, așa cum o vedeți!
___
P.S. Ați încercat vreodată să dormiți sub stele ? ...
Să vă plimbați în stepă, fără a vedea marginile ei, atunci când vederea este limitată de marginea golfului, iar apoi apa se contopește cu cerul ? …
Să mergeți încet printr-o pădure prietenoasă, știind că în următorii kilometri aici sunt doar pini?
Să vă scufundați în nisipul fierbinte al semi-deșertului, încălzind fiecare celulă a corpului cu energia naturii prohibite? …
Și încă multe altele - ați încercat?

ABONAȚI-VĂ
Miercuri, 11 decembrie 2013 11:20
Vizualizări: 2833

Citiţi de asemenea

Moldova este supusă unei catastrofe ecologice fără precedent. Zilnic, pe rețelele de socializare apar imagini cu păduril...
143
Norocoșii din cadrul Tombolei Cosmeplant „203 Premii: Câștigă-le tu!” și-au ridicat premiile generoase. Ceremonia de înm...
276
Potrivit oamenilor de știință, vîntul a suflat dintr-o anumită direcție specială, a îndepărtat o parte din stîncă, iar r...
334
O istorie interesantă care va fi de învățătură pentru mulți. Așadar, în Arabia Saudită a mers un important agent de publ...
372