ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Declarație: Unii consilieri habar nu au despre ce vorbesc

Unii consilieri ai Consiliului Municipal deseori lansează declarații critice, fără a avea cea mai vagă idee despre subiectul discuțiilor.

Așa se face că în ședința de astăzi, cînd a fost discutată problema deșeurilor din capitală apărută după închiderea uzinei de sortare a gunoiului ABS, unii consilieri care iese cu declarații critice pe marginea oricărei chestiuni de pe ordinea de zi o fac doar de dragul declarațiilor.

Astfel, consilierul Partidului ”ȘOR”, Valeriu Climenco a declarat că proiectul în care a fost implicată uzina de prelucrare a deșeurilor ar fi adus municipalității un prejudiciu de 10 milioane de lei. Calculul matematic al consilierului a rezultat în urma înmulțirii a 1,7 milioane de cuburi de deșeuri adunate pe an din municipiul Chișinău cu 5 lei.

De menționat că potrivit informațiilor prezentate de Dumitru Vulpe, director al Întreprinderii Municipale Regia Autosalubritate, anual în municipiul Chișinău sînt acumulate circa 160-200 mii tone de deșeuri, ceea ce constituie de 10 ori mai puțin decît spune Climenco.

La rîndul său, consilierul municipal, Vasile Chirtoca, a declarat că e timp ca aleșii locali să evite polemicile de ordin politic care adesea se transformă într-un tărăboi și să sprijine proiectele care aduc doar beneficii capitalei.

„Declarația că prelucrare a deșeurilor ar fi o mină de aur demonstrează că în capul unor persoane este un talmeș-balmeș nemaipomenit, iar în capul altora – pur și simplu gunoi. Uzina de prelucrare a deșeurilor există, municipalitatea are nevoie de ea, și această problemă trebuie soluționată fără a da atenție unor demagogi”, a declarat consilierul PSRM, Vasile Chirtoca.

Miercuri, 27 ianuarie 2021
Vizualizări: 304

Citiţi de asemenea

Nu aruncați cojile albe de usturoi cînd îl curățați. Și strângeți-le și păstrați-le. Acesta este un instrument valoros...
269
De pe harta planetei noastre aproape au dispărut ultimele pete albe, iar cele mai misterioase locuri s-au transformat în...
168
Organizația non-guvernamentală EcoVisio lansează prima platformă multivendor din Republica Moldova, iarmareco.md, pentru...
124
Mamei mele, după vîrsta de 50 de ani, a început uneori să-i amurțească degetele de la picioare și de la mîini. O prieten...
331