ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Deșeurile electronice și electrocasnice sunt un „tsunami mondial” cu efecte grave asupra sănătății

Deseurile de la aparatele electronice si electrocasnice se transforma intr-un veritabil „tsunami mondial”, cu efecte grave asupra sanatatii oamenilor si a naturii, a avertizat, luni, la Geneva, directorul executiv al Programului ONU pentru mediul inconjurator (United Nations Environment Programme, UNEP), Achim Steiner.

Expertul brazilian a facut aceasta declaratie la inaugurarea unei conferinte referitoare la gestionarea produselor chimice si a reziduurilor periculoase, care reuneste, timp de doua saptamani, 1.500 de delegati din 180 de tari.

‘Ne aflam in fata unei mari stupizenii economice, pentru ca aruncam la gunoi mari cantitati de materii prime care s-ar putea reutiliza’, a comentat Achim Steiner.

In 2014, s-au aruncat 41,8 milioane de tone de produse electronice si electrocasnice — mai ales aparatura pentru bucatarie, masini de spalat rufe si instalatii pentru baie—, cantitate echivalenta cu incarcatura a ‘1,15 milioane de camioane cu 18 roti’.

 

 

Sursa: ecomagazin.ro

Duminică, 31 mai 2015
Vizualizări: 1395

Citiţi de asemenea

Principala caracteristică a pădurii, au aflat cercetatorii, au fost copacii vechi din specia Eospermatopteris și Archaeo...
20
Anume așa – o cremă magică,  de casă propune o femeie de 57 de ani să fie numită crema de întinerire, rețeta căre...
61
Republica Moldova, alături de Grecia, Armenia și Georgia și-a propus să modernizeze companiile asociate cu cultivarea și...
54