ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Delta Electronics a contribuit la îmbunătăţirea eficienţei energetice a clădirilor din Taiwan
Compania Delta Electronics, un producător de frunte al surselor de alimentare cu energie, a luat parte la reconstrucţia clădirilor şcolii primare Ming Chuan în Kaohsiung, Taiwan, îngropate sub un strat de noroi format după taifunul Marakot din august 2009. Datorită eforturilor Ministerului Educaţiei Taiwan, Universităţii de Stat Chenggong (NCKU) şi Fundaţiei Delta Electronics pentru promovarea educaţiei şi protecţia mediului înconjurător, clădirea nouă a şcolii reprezintă un model de eco-arhitectură de ultimă generaţie, oferind un nivel minim al consumului de energie şi un exemplu de construcţii pe baza materialelor ecologice. În plus, în clădirea nouă a bibliotecii pentru copii Ming Chuan, s-a realizat conceptul de "energie zero", bazat pe o combinaţie a sistemelor alternative de energie Delta Electronics şi a tehnologiilor de construcţie "verzi".

 În procesul reconstruirii clădirii principale a şcolii primare Ming Chuan (Ming Chuan Platform, District Namasia, Kaohsiung, Taiwan), au fost utilizate numai materialele de construcţii ecologice, inclusiv specii de lemn local care au permis reducerea emisiilor de carbon în timpul prelucrării şi transportării. Clădirea este dotată cu sisteme de iluminat cu LED-uri şi un set de generatoare de energie solară şi eoliană Delta Electronics, care în combinaţie cu eco-arhitectura, prevăd o reducere a consumului de energie cu 65%. De asemenea, la proiectare sunt luate în considerare principiile de utilizare a luminii naturale şi a rozei vînturilor locale.

Conceptul de ”energie zero” (zero-energy building), utilizat în construirea clădirii bibliotecii la şcoala primară Ming Chuan este realizat printr-o combinaţie a tehnologiilor de construcţie "verzi" dezvoltate la Facultatea de Arhitectură a Universităţii Naţionale Cheng Kung (NCKU) şi a sistemelor de alimentare cu energie alternativă special concepute de Delta Electronics. Soluţii de înaltă performanţă bazate pe colectoare solare şi surse de energie eoliană Delta împreună cu principiile arhitecturii ecologice au oferit clădirii posibilitatea de a avea energie independentă şi statutul de unică bibliotecă pentru copii cu un nivel zero al consumului de energie în Taiwan.

Designul interior al şcolii combină tradiţiile arhitecturale locale şi problemele contemporane de învăţămînt cu un grad ridicat de siguranţă ecologică. Pe lîngă utilizare în scopul destinat, clădirea principală a şcolii va servi drept adăpost local, avînd o sursă de putere independentă în timpul unui dezastru posibil. Structura clădirii este concepută în stilul unei case pe piloni, decorat cu sculpturi naţionale, realizate din copaci deterioraţi de taifunul Marakot, menţinînd astfel patrimoniul istoric din Taiwan.

Preşedintele şi fondatorul Delta Electronics, domnul Bruce Cheng, a remarcat că în anii următori, Fundaţia Delta Electronics, pentru promovarea educaţiei şi protecţia mediului înconjurător se va concentra asupra problemelor ecologice, conservării energiei şi construcţiei clădirilor "verzi". Fundaţia va continua să sprijine şcoala Ming Chuan, prin investiţii în organizarea şi dezvoltarea educaţiei ecologice şi agricole, precum şi creşterea interesului în protejarea mediului înconjurător şi reducerea emisiilor de carbon în rîndul populaţiei locale.

Întregul proces de reconstrucţie a şcolii primare Ming Chuan a fost documentat de canalul tv National Geographic şi va fi în curînd difuzat în 35 de ţări din întreaga lume. Pe canalul de televiziune rus, filmul documentar va fi lansat în iunie 2012.

 

 

Sursa: energysafe.ru со ссылкой на Delta Electronics

ABONAȚI-VĂ
Luni, 09 iulie 2012 15:26
Vizualizări: 1922

Citiţi de asemenea

Fundația Ecodava, în parteneriat cu Pretura sectorului Centru a organizat o acțiune ecologică în Parcul Valea Trandafiri...
99
Arborele Dragonului atinge o înălțime de 20 de metri, iar diametrul bazei ajunge pînă la patru metri....
121
Fundația ECODAVA, în parteneriat cu Pretura sectorului Centru, va organiza la data de 24 septembrie 2022 o acțiune ecolo...
772