ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Depozit de seminţe pentru Ziua de apoiDepozit de seminţe pentru Ziua de apoi

 


Asigurarea conservării diversităţii genetice vegetale pentru producerea alimentelor pentru generaţiile viitoare este o contribuţie importantă în lupta împotriva foametei şi sărăciei în ţările în curs de dezvoltare. Anume din aceste ţări provine marea majoritate a plantelor şi anume aceste ţări se confruntă cu o necesitate stringentă de a asigura lipsa de primejdie alimentară şi dezvoltarea continue a agriculturii.

Depozitul global de seminţe va fi construit  în interiorul stâncii de munte, pe arhipelagul Svalbard, pentru a păstra duplicatea de seminţe din băncile genetice situate prin toată lumea. Multe dintre aceste bănci se află în ţările în curs de dezvoltare. Dacă, de exemplu, în urma dezastrelor naturale, războaielor sau, pur şi simplu, lipsei de resurse financiare, seminţele vor fi  pierdute, atunci colecţii de seminţe vor putea fi restabilite datorită seminţelor din depozit în Svalbard.

Pierderea diversităţii biologice este acum una din ameninţările majore la adresa mediului înconjurător şi dezvoltării durabile. Varietatea plantelor pentru producerea alimentelor se află sub o presiune constantă. Ca urmare a pierderii diversităţii biologice poate fi lipsa de neînlocuit a capacităţilor noastre de a cultiva plante pentru hrană, care vor fi adaptate la schimbările climatice, noi boli ale plantelor şi necesităţile unei populaţii în creştere.

 

La 1000 km de Polul Nord. În îngheţuri veşnice va fi construit un super-mega-depozit. Pentru seminţe. În caz de război nuclear şi alte catastrofe. Construcţia a fost finanţată de oameni serioşi (în afară de Guvernul Norvegiei), Bill Gates, de exemplu.

Seminţele vor fi colectate din întreaga lume şi vor putea fi depozitate 1000 de ani. Temperatura în depozit -18 ° C. Dacă frigidere nu vor funcţiona, depozitul va continua să lucreze, deoarece se află în condiţiile îngheţurilor veşnice.

Depozitul de seminţe din Svalbard nu este o bancă genetică, ci un depozit de garanţie în care sunt păstrate diferite duplicate de seminţe şi vor putea fi luate numai dacă seminţele, păstrate în colecţii de seminţe originale pentru un motiv sau altul vor fi pierdute.

Partea care depune seminţe în Svalbard, îşi păstrează dreptul de proprietate asupra acestora. La solicitarea deponenţilor, seminţe pot vor fi returnate.

Depozitul este conceput pentru a depune 3 milioane de diferite tipuri de seminţe, deoarece fiecare tip va fi prezentat de o mostră care conţine aproximativ 500 de seminţe, bolta de seminţe va fi capabilă să găzduiască maxim 1.5 miliarde de seminţe.

În cazul în care depozitul global de seminţe din Svalbard  va fi utilizat la o capacitate maximă, acesta va deveni cel mai mare fond global de seminţe.

Ce tip de seminţe vor fi stocate în depozitul de seminţe global?

În primul rând, se va acorda prioritate, seminţelor de plante, care sunt importante pentru producerea alimentelor şi dezvoltarea agriculturii durabile. Acest lucru este deosebit de important pentru ţările în curs de dezvoltare, în care siguranţa alimentară este o sarcină importantă. Dacă vom examina cauza în perspectivă istorică, vom vedea că mai mult de 7.000 de specii de plante au fost incluse în meniul omului în calitate de componente importante ale nutriţiei. În agricultura modernă de astăzi sunt folosite numai 150 de specii. Astăzi, populaţia lumii foloseşte numai 12 specii de plante ca sursă principală de hrană  vegetală.

Fiecare tip de plantă include, de asemenea, un număr mare de soiuri şi specii. De exemplu, în lume există mai mult de 100.000 de soiuri de orez.

Seminţele vor fi depozitate la minus 18 grade Celsius, ambalate în pungile sigilate şi plasate în cutii sigilate, aranjate pe rafturi, la o  înălţime, în interiorul depozitului. Temperaturi joase şi accesul limitat la oxigen vor  contribui la încetinirea metabolismului şi a îmbătrânirii a seminţelor. Îngheţurile veşnice vor  asigura  proprietatea de germinare, chiar dacă sistemul de asigurare cu energie electrică nu va funcţiona.

Svalbard este, în multe privinţe, un loc unic, adecvat pentru o astfel de încăpere  special echipată. Condiţiile climaterice şi geologice din Svalbard sunt ideale pentru construirea unui depozit- frigider de stocare subteran. Datorită îngheţurilor veşnice, temperatura medie în depozit nu se va ridica mai sus de minus 3.5 grade Celsius. Gresia naturală  din Svalbard  va asigura stabilitatea construcţiei şi este caracterizată printr-un fond de radiaţie redus. Din punct de vedere al securităţii, Svalbard este superior la  toate celelalte băncile genetice din întreaga lume. În plus, Svalbard are o infrastructură bine dezvoltată, cu zboruri zilnice spre continent şi un sistem de aprovizionare cu energie sigur.

Depozit de seminţe este ridicat deasupra nivelului mării şi, în acelaşi timp, este  atât de adânc încorporat în stâncă că probabilitatea ca acesta ar putea fi inundat de apele mării sau gheţarii veşnici se vor topi în viitorul apropiat, lipseşte.

Depozit de seminţe s-a deschis la începutul anului 2008.

Crearea unui safeu de seminţe global în Svalbard  va costa aproximativ 45 milioane de coroane norvegiene. Aceste costuri îşi asumă statul norvegian. Responsabilă pentru efectuarea lucrărilor de construcţii va fi Direcţia de Inginerie Civilă şi de proprietate din Norvegia (Statsbyugg).

Banca de gene sau banca genetică este un depozit al diversităţii genetice a culturilor agricole în formă de seminţe, care sunt, de obicei, păstrate într-o stare congelată. Temperatura ideală pentru depozitare este în intervalul de la minus 10 până la minus 20 de grade Celsius. Fiecare tip de seminţe este păstrat separat, de exemplu, într-o sticlă, sertar sau într-un pachet sigilat din folie de aluminiu. Băncile de gene se pot constitui, de asemenea, din plante vii, dacă  păstrarea seminţelor acestor plante cauzează probleme.

Organizaţia pentru Alimentaţie şi Agricultură ONU (FAO) a întocmit o listă care include mai mult de 1.400 de colecţii. Cele mai mari bănci de gene naţionale sunt localizate în China, Rusia, Japonia, India, Coreea de Sud, Germania şi Canada (ţările sunt numite  în ordinul de mărime al băncilor). În plus, există, de asemenea, băncile  de profil internaţional care fac parte din Grupul Consultativ pentru Cercetare Internaţională în Agricultură (GCRAI).
Principalii utilizatori ai băncilor de gene sunt specialişti în selecţii şi oamenii de ştiinţă.

Mostrele stocate în băncile de gene sunt materia primă pentru selecţii actuale. Ele, de asemenea, stau la baza unui număr mare de cercetări biologice în curs de desfăşurare. Pentru aceste scopuri sunt transportate anual câteva sute de mii de exemplare.

 

Depozit de seminţe pentru Ziua de apoi

Depozit de seminţe pentru Ziua de apoi

Depozit de seminţe pentru Ziua de apoi

Depozit de seminţe pentru Ziua de apoi

Depozit de seminţe pentru Ziua de apoi

Depozit de seminţe pentru Ziua de apoi

 

 

Sursa: vseneprostotak.ru cu link pe regjeringen.no

Marţi, 28 iunie 2011
Vizualizări: 4413

Citiţi de asemenea

Nadejda Mazurova, doctor în psihologie, despre influența desenelor animate asupra psihicului copiilorDe ce astăzi copiii...
135
Dacă nu ați auzit niciodată cuvîntul "Dolmen", atunci probabil că veți întreba: "Ce este aceasta?”Dolmenele sînt una d...
112
Natura a înzestrat cu o încredibilă longevitate baobabul african - se cunosc exemplare, a căror vîrstă este mai mare de ...
135
Știm cu toții că în Japonia sînt unele dintre cele mai avansate tehnologii din lume, dar japonezii au mers departe nu nu...
375