Warning: getimagesize(/var/www/clients/client6/web15/web/web/pics/2014/07/golodanie.jpg): failed to open stream: ��� ������ ����� ��� �������� in /var/www/clients/client6/web15/web/engine/View.php on line 171
Descoperire: postul reînnoiește complet sistemul imunitar
ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Descoperire: postul reînnoiește complet sistemul imunitar
 

Oamenii de știință americani au descoperit că în timpul postului organismul scapă de celulele inutile sau deteriorate. Atunci când omul începe a manca din nou, celulele sale stem produc noi celule albe din sânge, reînnoind sistemul imunitar.

Refuzul la alimente timp de trei zile poate reînnoi complet sistemul imunitar, chiar și la vârstnici. Potrivit experților, aceasta este o descoperire semnificativă.

Mulți nutriționiști critică postul, considerând că acesta aduce daune grave organismului uman, însă un nou studiu a constatat că după post celule stem încep să producă un număr mare de celule albe (leucocite) care luptă în mod activ cu diverse infecții.

Oamenii de știință de la Universitatea din California de Sud cred că descoperirea lor ar putea aduce beneficii imense, în special persoanelor cu un sistem imunitar slăbit, cum ar fi pacienții cu cancer după chimioterapie.

Persoanele în vârstă pot utiliza această metodă de post care va spori foarte mult sistemul lor imunitar și le va ajuta să lupte cu boli obișnuite.

Experții spun că foamea de fapt apasă pe butonul de resetare, provocând celulele stem să producă noi celule albe din sânge.

Walter Longo, profesor de gerontologie și științe biologice:

In timpul studiului participanții la experiment au fost rugați sa țină cicluri regulate de post – de la două la patru zile – în termen de șase luni. Cercetătorii au descoperit că foamea de mai multe zile reduce cantitatea enzimei PKA, asociate cu îmbătrânirea, precum și a hormonului responsabil de creșterea tumorilor canceroase.

Atunci când oamenii țin post, organismul încearcă să economisească energia, și pentru a face acest lucru elimină o cantitate mare de celule neutilizate ale sistemului imunitar, în special cele care sunt deteriorate. Inițial, am observat că la oamenii, ca și la animalele, la postul prelungit scade numărul de leucocite din sânge. Când oamenii încep să mănânce din nou, noi celule albe apar. De unde?

Walter Longo, profesor de gerontologie și științe biologice:

Dacă această descoperire se va confirma în studiile clinice ale altor subiecți de cercetare, postul poate deveni una dintre cele mai comune proceduri prescrise persoanelor cu un sistem imunitar slăbit, în special pacienților vârstnici și bolnavilor cu cancer.

Însă oamenii de știință avertizează să recurgeți la această procedură doar sub supravegherea medicilor și nutriționiști cu experiență, pentru a nu provoca daune organismului. În plus, postul vindecător ar trebui să dureze nu mai mult de trei zile.
 

Joi, 03 iulie 2014
Vizualizări: 2594

Știrile partenerilor noștri

Citiţi de asemenea

Viața este plină de sens, chiar dacă poate părea dintr-o parte incompletă.- Doi chinezi în ultimii 12 ani sădesc copaci ...
72
O femeie care coace pîine fără drojdie mai mult de doi ani, a împărtășit rețeta pentru maia cu mulți prieteni și cunoști...
250
Lui Ion Ceban i s-a dat pe gust mersul cu bicicletă. Astfel, pe două roți, acesta a mers în această dimineață să inspect...
50
Satul Muvîr din raionul Igrinsk nu cu mult timp în urmă, pur și simplu nu exista pe hartă. Recunoscut ca fiind neprofita...
152