ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Descoperiri în domeniul de microbiologie în serviciul de tratare a apelor Moscovei
 

 

După tratare, apele reziduale, după cum este cunoscut, intră în rezervoarele de apă naturale. Împreună cu apele tratate în apă nimeresc şi elementele biogene, care contribuie la creşterea rapidă a algelor în rîu sau în bazin de apă. Acest proces este numit ştiinţific "eutrofizare", în limba vorbită: "înflorirea apei". Drept urmare a acestei dezvoltări este lipsa de oxigen, care provoacă moartea peştilor şi animalelor.

Cele mai vechi instalaţii de tratare a apelor au fost create pentru a elimina numai compuşii organici. Astăzi, instalaţiile de tratare a apei sunt reconstruite, se acordă o atenţie deosebită introducerii tehnologiilor de scăpare biologică de nutreţuri biogene. Totodată, specialiştii nu-şi ascund îngrijorarea referitor la nimerirea fluxurilor recurente în partea principală a instalaţiilor de tratare. Aceste fluxuri constituie o sarcină suplimentară pentru sistemul de tratare al apelor reziduale. O sarcină suplimentară apare şi în partea azotului amoniacal.

În prezent, există un proces tehnologic "Anammoks", care contribuie la purificarea fluxurilor recurente de compuşii de amoniu la un nivel local. Această nouă metodă a fost recent investigată de către specialiştii în domeniul purificării apelor din Moscova. S-a dovedit că prin această metodă, folosind tehnologia de economisire a energiei, oxidarea de amoniu nu se efectuează cu oxigen (aşa cum se face în mod tradiţional), dar cu utilizarea nitriţilor. Această metodă are un mare avantaj: pentru punerea ei în aplicare nu este necesară materie organică. Acest lucru este foarte important, deoarece canalele de scurgere ale Moscovei sunt deja săturate cu oxigen.

Dacă vom compara această metodă cu nitrificarea şi denitrificarea, utilizate în mod tradiţional, metoda de purificare "Anammoks" ajută la economisire din fiecare kilogram de azot eliminat a 2,2 kW/ h. Capacităţile acestei tehnologii au fost descoperite în 1995. În prezent, începînd cu 2005, purificarea apelor uzate de la amoniac prin această metodă se realizează pe scara industrială în China, Ţările de Jos şi Austria. Experţii din capitala rusă lucrează asupra perfectării tehnologiei, care va curăţa apele reziduale în conformitate cu tehnologia "Anamoks". În prezent au fost finalizate cercetările într-o instalaţie pilot de trecere a ciclului complet: de la obţinerea unui nămol specific pînă la dezvoltarea procesului de microbiologie durabilă.

Specialiştii ruşi au reuşit să obţină cea mai bună activitate a biomasei. Acum, pentru a elimina 90% din azot nu este necesară utilizarea materiei organice suplimentare. Cel mai ridicat nivel de eficienţă energetică a instalaţiei a fost realizat prin aplicarea unui tip special de bacterii, care pînă acum au fost necunoscute pentru ştiinţă. Savanţii cred ca folosirea instalaţiei ruse noi bazate pe dezvoltarea tehnologiei "Anammoks" în sistemul de purificare a apelor din capitală va ridica calitatea de epurare a apelor uzate şi va reduce volumul taxelor ecologice.

 

 

Sursa: ecofriendly.ru

 

ABONAȚI-VĂ
Luni, 09 ianuarie 2012 15:30
Vizualizări: 3159

Citiţi de asemenea

Un copac frumos banyan pe plaja Waikiki, Hawaii...
13
Nu există oameni care nu au nimic bun în ei, la fel cum nu există oameni absolut răi. În fiecare suflet există și bune ș...
50
Lansarea incitantă a Inițiativei pentru antreprenoriatul feminin la începutul lunii octombrie a oferit femeilor o ocazie...
63
Doar că majoritatea oamenilor nu știu despre acest lucru, motiv pentru care apar toate nenorocirile lor. Și primul mirac...
54