ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Deșertificarea terenurilor




Deșertificarea terenurilor este una din principalele probleme ale omenirii.

În fiecare an, numărul terenurilor fertile se reduce drastic. Numai în ultimul secol au fost scoase din exploatare 27% din terenurile arabile. Și acest număr creşte continuu. În fiecare an, aproximativ 12 milioane de hectare de pământ se transformă în deșert. După suprafaţă, acest număr este comparabil cu teritoriul Greciei.

 

 

Impactul devastator al omului asupra pământului este legat nu numai de procesele de intemperii și de spălare a substanţelor minerale din sol, dar de asemenea şi cu metoda de prelucrare a terenurilor agricole. Aceasta include supra-pășunatul vitelor, ovinelor şi caprinelor, defrișările pădurilor şi altor suprafeţe vegetale.

Scade nu numai fertilitatea solului, dar şi numărul speciilor de plante și de animale. În ultimii 40 de ani, numărul de animale de pe planetă a scăzut cu 30%. Se produce destabilizarea ecosistemului în general.

În ultimul timp, agricultura s-a mecanizat foarte mult. În 1940 - 1970 a avut loc o așa-numită "revoluție verde" care a inclus introducerea activă a mașinilor agricole moderne grele, pesticidelor și soiurilor a celor mai productive plante.

Din cauza aplicării în masă a pesticidelor și a îngrășămintelor minerale a apărut o mulțime de probleme legate de mediul înconjurător. Cea mai importantă dintre ele fiind salinizarea și deșertificarea solului.

În lumea întreagă, deșertificarea afectează milioane de oameni. Zonele uscate reprezintă aproape jumătate din suprafața pământului.

 

Опустынивание земель

 

Omenirea trebuie să revizuiască în mod radical atitudinea față de sol. Ar trebui să se ia măsuri privind înverzirea deșerturilor şi prevenirea deșertificării terenurilor.

Conform previziunilor ecologiştilor, peste treizeci de ani deșertificarea va provoca deplasarea a 60 milioane de oameni. Teritoriile vaste de terenuri vor pierde fertilitatea lor și vor înceta să mai fie o sursă de alimentaţie.

Deja, acum se dezvoltă diferite metode de înverzire a deșerturilor. Este o sarcină foarte dificilă, deoarece mult mai ușor e să distrugi decât să restabileşti echilibrul natural.

Vă puteţi familiariza cu metoda de înverzire a deşertului, vizionînd video de mai jos.

 

 

 

 

Sursa: zemledelie.tk

 

ABONAȚI-VĂ
Joi, 21 martie 2013 13:54
Vizualizări: 5305

Citiţi de asemenea

În inima Himalayei, acolo unde vârfurile înzăpezite se întâlnesc cu cerul, membrul grupului din Moldova - Andrei Elistra...
282
În căutarea secretului unei pieli tinere și frumoase, multe persoane recurg la produsele anti-rid. Alegerea produselor d...
230
În Templul Luxor, una dintre monumentele lui Ramses al II-lea, la prima vedere pare un monument obișnuit, dar adăposteșt...
289
1. Evitați să cumpărați miere din magazin! Mai bine mergeți la târgul de miere, care este destul de frecvent în fiecare ...
156