ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Deşeurile de lemn pot fi aruncate, dar pot fi utilizate şi la fabricarea betonului!
 

 

După prelucrarea lemnului totuna vor rămîne surcele sau rumeguş de ferestrău. Constructorii întreprinzători au decis să recicleze aceste deşeuri în lână de lemn, aşchii de lemn sau şindrilă. Acest compus mărunţit poate servi ca un excelent conţinut de umplere pentru multe materiale de construcţii, care sunt adesea menţionate ca betonul uşor. Caracteristica principală a acestuia - o lucrabilitate excelentă. Reciclarea deşeurilor de lemn este un domeniu important în construcţii cu un bun randament al investiţiilor.

 

Deşeurile de lemn pot fi aruncate, dar pot fi utilizate şi la fabricarea betonului! 

 

Betonul, care include agregate organice, se împarte, precum şi alte tipuri de beton uşor, în material pentru construcţii-izolare, izolaţie termică şi construcţii.

Caracteristica greu inflamabilă şi bio-stabilitatea materialelor, fabricate cu folosirea umpluturii de lemn, se obţin prin tratarea tuturor materialelor de umplere cu mineralizatoare speciale.

Însă betonul, fabricat din deşeuri de lemn, are neajunsuri semnificative: un grad foarte ridicat de absorbţie a apei şi rezistenţa la apă foarte scăzută.

 

Deşeurile de lemn pot fi aruncate, dar pot fi utilizate şi la fabricarea betonului! 

 

Probabil că principalul reprezentant al clasei de beton pe baza materialelor de umplutură minerale liante şi din lemn este arbolit.

Pentru producerea betonului uşor, arbolit, sunt utilizate materiale de umplutură exclusiv de origine vegetală, care în prealabil sunt tratate cu o soluţie de mineralizator. Arbolitul (beton de lemn) este utilizat în construcţii civile, industriale, agricole în formă de blocuri şi panouri.

 

 

Sursa: readmas.ru

 

Marţi, 14 februarie 2012
Vizualizări: 4374

Știrile partenerilor noștri

Citiţi de asemenea

Studiile efectuate în diferite țări ale lumii au infirmat mitul precum că copiii răspîndesc virusul COVID-19 și au demon...
35
William James Sidis a fost, de mic copil, o persoană specială. S-a născut în Statele Unite pe 1 aprilie 1898 şi a murit ...
324
În întreaga lume, serviciile stomatologilor sînt foarte scumpe.... Ca toate serviciile în care cineva face pentru noi, c...
487
Cu 15 ani în urmă, întorcîndu-se dintr-o regată în Hawaii,  un tînăr yachtsman, fiul unui magnat chimic bogat, Char...
363