ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Despre beneficiile produselor cosmetice naturale
 

Nu aplicați nimic pe  față, ceea ce nu ați îndrăzni să mîncați! Sunt o femeie obișnuită, am trecut demult de vîrsta de 18 ani, lucrez ca toți ceilalți și  locuiesc în oraș. Însă eu nu mă machiez și  nu cumpăr creme de față scumpe. Nu folosesc ruj, pudră și rimel, care sunt considerate o necesitate pentru femeia moderna.
Toate borcanele cu creme scumpe franceze și poloneze în cel mai bun caz sunt inutile și în cel mai rău - sunt dăunătoare, deoarece acestea sunt fabricate din ulei mineral, produs de rafinare a petrolului. Și dacă în structura cremei  sunt declarate ingrediente naturale, nu este sigur de prezența unui conservant, altfel crema se va altera  înainte de a ajunge pe ghișeul magazinelor. Astfel, conservanții inhibă nu numai creșterea microorganismelor în borcanul cu cremă, dar, de asemenea, au un efect deprimant asupra pielii noastre și incetinesc procesul de regenerare celulară. Ca rezultat al folosirii îndelungate a produselor cosmetice cu conservanți, se dezvoltă îmbătrânirea progresivă a pielii.
Credeți că otrăvirea de sine în numele frumuseții se sfîrșește aici? Nimic de genul ăsta. Aceasta crește cu dezvoltarea industriei chimice. Să ne uităm la conținutul produselor moderne de machiaj.
Propilen glicol -un produs de rafinare a petrolului. Utilizat în creme. Coagulează apa. Toxic.
Parabenii – se conțin aproape în toate cremele, loțiuni, emulsii. Bacteriostatic. Conservant. Provoacă reacții alergice și dermatite. Poate cauza cancer la sân.
Trietanolomin-emulgator. Utilizat la fabricarea săpunurilor și emulsiilor. Cauzele dermatitei severe. Face pielea hipersensibilă.
Lauril sulfat de sodiu - utilizat în produsele de curățare, sampoane, geluri de duș. Corodează foliculul de păr. Încetinește creșterea părului. Foarte repede se absoarbe în organism. Se poate acumula în ficat. Toxic.
Carbomer - reacționează cu grăsimea și formează o emulsie stabilă în apă. Utilizat în creme de hidratante, pasta de dinți și produse cosmetice pentru ochi. Provoacă alergie și inflamarea ochilor.
Talc - inclus în cosmetica decorativă la 95%. Iritant pentru piele. Toxic.
Lista este lungă …
Eu nu mă machiez. Și, deși nu sunt cosmetolog, nu-mi cumpăr cremele, ci le fac singură. Nu este greu, este un process foarte interesant și creativ.
Primavara. Lilacul bate la fereastră și vreau magie azi. Îmi plac rețetele din cele mai simple. Iau un pic de ulei vegetal-migdale, piersici sau de măsline, pentru hidratarea pielii. Îl încălzesc într-o baie de apă, apoi dizolv un pic de ceară, pentru viscozitatea cremei și un  ten neted. La sfârșit adaug un pic de apă de trandafiri și cîteva picături de ulei de trandafir pentru sensibilitate. Crema la 100% naturală este gata. Această cremă va hrani pielea nu numai cu vitamine, dar, de asemenea, datorită aromei va fi utilă pentru sistemul cardiovascular și nervos.
Produsele cosmetice naturale nu conțin  ingridiente de rafinare a petrolului într-un borcan de plastic. În limba rusă, cuvântul "cosmetice" vine de la cuvântul "spațiu". Scopul ei este nu doar de a decora fața, ci o metodă de armonizare cu fluxurile de energie și ritmurile universului, de a găsi frumusețea și sănătatea prin energia florilor, plantelor, apei și soarelui.

 

ABONAȚI-VĂ
Marţi, 17 iunie 2014 15:29
Vizualizări: 2243

Citiţi de asemenea

„Viorica-Cosmetic” lansează în premieră pentru Moldova produse cosmetice inovatoare cu unt de canabis, care promit un ef...
201
Moldova este supusă unei catastrofe ecologice fără precedent. Zilnic, pe rețelele de socializare apar imagini cu păduril...
282
Norocoșii din cadrul Tombolei Cosmeplant „203 Premii: Câștigă-le tu!” și-au ridicat premiile generoase. Ceremonia de înm...
422
Potrivit oamenilor de știință, vîntul a suflat dintr-o anumită direcție specială, a îndepărtat o parte din stîncă, iar r...
363