Despre ce este cartea Dianei Leaf Christian „Creăm viaţa împreună”
Autorul cărţii despre faptul cum să creăm aşezarea econologică a visurilor noastre, este convinsă că noi trăim într-o perioadă de tranziţie şi din această cauză au apărut atît de multe moşii de familie şi aşezări ecologice. Diana studiază comunităţile mondiale şi spune că deja peste 2000 dintre acestea funcţionează în lumea întreagă.
Ce înseamnă perioada de tranziţie şi prin ce este dictat interesul faţă de aceste aşezări?
În opinia ei, pe de o parte, acest fenomen este unul cultural public, pe de o parte – unul foarte personal. S-a produs un declic în conştiinţa diferitor oameni, care brusc au înţeles în ce lume coruptă, periculoasă, împărţită în mici bucăţi ei trăiesc. Pericolele, ce-i aşteaptă pe copii în curtea şcolii, escrocii sînt la putere. Oamenii s-au săturat de toate acestea şi doresc să-şi trăiască viaţa conştient, integru. În conştiinţa multora a apărut gîndul că poate fi creată o lume accesibilă, deschisă şi de parteneriat.
Nevoile fireşti şi relaţiile interumane şi-au pierdut sensul în lumea în care prioritate sînt familiile mici, locuinţe mici, unde creşterea oraşelor nu poate fi oprită, iar dependenţa de mobilitate este departe de cea faţă de natură. Oamenii doresc să revină la comunicarea cu prietenii vii, dar nu virtuali.
Cei care vor să se refugieze în comunităţi alternative sînt oameni simpli. Cineva dintre ei deja s-a format ca profesionist, şi-a construit o carieră, a crescut copii, a schimbat nu un loc de trai. Altcineva este destul de tînăr şi abia a absolvit şcoala sau universitatea. Însă toţi ei sînt uniţi de oboseala de palavrele autorităţilor, propriei indiferenţe faţă de problemele mondiale şi individului, de supra-consum.
Printre aceşti oameni sîntem şi noi. Noi înţelegem ce este bine pentru noi. Noi învăţăm să separăm nevoile noastre de cele străine. Învăţăm să urmăm totul ce este natural, ceea ce ne restabileşte sănătatea, psihicul, organismul şi sufletul. Noi dorim să revenim la legătura strînsă cu lumea înconjurătoare.
Sursa: rodovid.me