--> -->
ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Deutsche Bank prezice în 2014 dezvoltarea pieței globale de energie solară
 

Analiştii de la Deutsche Bank prognozează trecerea sectorului global de energie solară de la cel subvenționat la unul stabil timp de un an, explicând acest fapt prin apariția "reţelei de paritate" într-o serie de piețe cheie, cererea neaşteptat de mare şi creşterea profiturilor.

 

Echipa de la Deutsche Bank spune că astfel de pieţe cheie cum ar fi China, India și Statele Unite dispun de o cerere mare, iar proiectele solare în curs de dezvoltate se realizează cu stimulente mici sau zero.

"În timp ce persistă riscurile asociate cu reducerea subvențiilor pe piețele din Japonia și Marea Britanie, ne așteptăm la o viziune mult mai constructivă pe multe alte pieţi emergente", - scrie Deutsche Bank. "În 2014 vom vedea cum acest sector de economie merge de la cel subvenționat la durabil".

Analiza Deutsche Bank , a treia în ultima lună, se concentrează asupra schimbărilor rapide pe piața panourilor solare și în industria energetică pentru care aceste modificări au un rol mult mai important.

În timp ce rapoartele băncilor UBS şi Macquarie sunt axate pe coliziunea energiei solare cu industria combustibililor fosili și descrierea modelelor de afaceri, raportul Deutsche Bank se concentrează asupra sectorului de energie solară, care se confruntă cu probleme de aprovizionare și de control al prețurilor.

Deutsche Bank anticipează o creștere a profiturilor și presupune că în a doua jumătate a acestui an mai mulți producători lideri, în final vor obţine venituri.

Cel mai important motiv pentru pronosticurile băncii, este apariția piețelor non-subvenționate în majoritatea țărilor-cheie. De exemplu, în India, în care, în ciuda întârzierii programului solar național, o cerere foarte mare pentru schemele de bază implică apariția ofertelor competitive. Având în vedere că țara are cele mai mari rate de zile însorite pe an și prețurile înalte la energia electrică pentru consumatorii industriali, unele conglomerate examinează utilizarea pe o scară largă a energiei solare pentru consumul propriu. Potrivit raportului Deutsche Bank, chiar și în ciuda costului ridicat al capitalului, reţeaua de paritate în India, a crescut cu 10-12%".

Italia, este o altă țară potrivită pentru nivelul reţelei de paritate. Mai mulţi dezvoltatori discută pe larg realizarea proiectelor non-subvenționate în sudul Italiei. Deutsche Bank a declarat că pentru întreprinderile mici, care pot ajunge la 50 la suta sau mai mult din producția proprie de energie electrică, în mai multe regiuni ale Italiei, energia solară este competitivă în comparaţie cu energia din rețea.

Deutsche Bank spune că cererea aşteptată pentru piețele de subvenții, cum ar fi Japonia și Marea Britanie, inclusiv Irlanda de Nord, va fi mare. Cel mai probabil, Regatul Unit va elabora o legislație mai favorabilă, inclusiv repoziționarea fondurilor de investiții în industria solară.

Prezentarea generală a aprovizionării, de asemenea, arată promiţător - preţul la siliciu policristalin va rămâne sub 25 de dolari pe kilogram, iar furnizorii, cum ar fi Wacker și Hemlock, cel mai probabil, vor spori producția ca răspuns la cererea clienţilor.

Raportul se referă la compania Yingli, care a publicat datele preliminare, arătând nivelurile preconizate ale cererii și ofertei mai mari decât se aştepta. "Ne aşteptam că Yingli, va stabili trenduri stabile la preţuri și va îmbunătăți rentabilitatea prețurilor în a doua jumătate a anului 2013". Potrivit Deutsche Bank, aceasta înseamnă atingerea obiectivelor ambițioase ale Chinei în producerea celulelor solare în 2013.

 

Autor: Alexandr Ivascenko

 

 

Sursa: facepla.net

 

ABONAȚI-VĂ
Marţi, 12 martie 2013 16:57
Vizualizări: 2047

Citiţi de asemenea

Prin simpla acțiune asupra degetului mic al mâinii stângi puteți îmbunătăți semnificativ sănătatea.Acest lucru era cun...
72
Asigurați-vă să includeți rădăcina de ghimbir în dieta dvs., deoarece această plantă miraculoasă poate preveni multe b...
96
Bunicul meu spunea: „Fiecare trebuie să lase ceva în urma sa. Un fiu, sau o carte, sau o pictură, o casă construită de t...
103
Locuitorii din comuna Ivancea se confruntă cu o gravă provocare de mediu: o gunoiște provoacă neliniște și revolta în rî...
191