ecology: ru md
Video prezentarea proiectul Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Devotamentul cîinilor în Japonia – istorii contemporane (+Video) 


 

 

În fundalul tragediei teribile în Japonia, jurnaliştii locali au filmat şi au postat pe Internet video despre comportamentul înduioşător al unui cîine, care a rămas după tsunami fără stăpîni şi păzeşte fidel prietenul său rănit zăcînd printre ruine. Filmul numit "Credinţă fără margini" (Ultimate Loyalty) a devenit hit-ul vizualizărilor pe YouTube : el a fost privit de mai mult de 50.000 de oameni (Video se anexează).

Înregistrarea arată cum un cîine de rasă, dar epuizat şi murdar, în zgardă, păzeşte confratele său rănit, care se află printre dărîmături. Animalul încearcă să atragă atenţia operatorului la cîinele, care stă fără mişcare, vine alături şi se uită în cameră.

Pe imagine putem vedea cu ce grijă cîinele se ţine lîngă camaradul, care tot poartă o zgardă. La un moment, parcă liniştindu-l, îl îmbrăţişează cu laba de gît. În comentarii se raportează că ambii cîini au fost salvaţi, unul dintre ei a fost dus la un adăpost, altul - într-o clinică veterinară. Subiectul a fost demonstrat de televiziunea americă.

Încă cîteva semnături anunţă că, în Japonia, s-a început colectarea banilor pentru a ajuta animalele afectate, ajunşi fără adăpost după cutremur şi tsunami. Mulţi utilizatori au scris că ei sunt gata să ia cîinii la ei acasă.

 

 

 

 

Utilizatorii de Internet, care au lăsat comentariile sub aceste cadre video, menţionează un devotament extraordinar al cîinilor japonezi. Acest caz nu este primul cunoscut, în Tokyo, la staţia Shibuya este instalat monumentul cîinelui Hachiko, care din 1920, în fiecare zi, timp de mulţi ani, se întorcea acolo şi aştepta stăpînul său, pînă la moartea sa.

Despre această poveste în 2009 a fost montat filmul "Hachiko: cel mai devotat prieten" cu Richard Gere în rolul principal. Locul monumentului cîinelui credincios este unul din cele mai populare pentru întîlniri din Tokyo, relatează "Interfax".

 

 

Sursa: natureworld.ru

 

Vineri, 24 februarie 2012
Vizualizări: 1836

Citiţi de asemenea

Catastrofa ecologică de la Strășeni amenință tot mai mult nu doar locuitorii din zonă, dar și pe cei din capitală. Probl...
27
Stația interplanetară NASA/JPL Mars Reconnaissance Orbiter (MRO) continuă să lucreze în numele științei pe orbita planet...
61
O pasăre isteață. Nu întotdeauna oamenii văd în păsări creaturi inteligente. Poate că ei nu cunosc prea bine păsările? A...
77
"Cel mai bun lucru din faptul că sînt vegetarian este că știu că nu fac rău animalelor. În al doilea rînd, am mai multă putere. Sînt mult mai puternic decît atunci cînd mîncam carne...
155