ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Dieta crudă – cea mai ecologică alimentaţie din lume

În acest articol vom vorbi cât de utile sunt alimente vii pentru sănătatea planetei noastre.

Nici nu vă puteţi imagina cât de uşor va ofta Mama noastră-Pământ, dacă omenirea va reveni la dieta din alimente crude – modul de alimentaţie de tip natural, unicul corect şi într-adevăr util.

 Adepţii dietei crude (mai departe – adepţii) nu au nevoie de cafenele, cantine, restaurante, baruri şi alte locuri de alimentaţie publică. Deoarece, în primul rând, adepţii experimentaţi au rezistenţă mare la înfometare. O zi sau două fără alimente pentru ei este ca şi cum dânşii ar fi uitat să ia micul dejun.

În al doilea rând, un măr, un morcov, nişte seminţe, nucuşoare pot fi mâncate oriunde, chiar şi în mişcare. Având în vedere ce şi cât de mult mănâncă un adept, acesta poate să ia uşor produse cu el, totodată, el ar putea să nu mănânce în fiecare zi.

Dieta crudă – cea mai ecologică alimentaţie din lumeÎn al treilea rând, pentru adept un colţ de natură vie, curată este un restaurant de lux. Pentru el este comestibil aproape tot ce creşte pe Pământul natal. El poate mesteca beţe de copaci, frunze tinere şi flori de copaci, mânca orice iarbă - urzici, pătlagină, piciorul-caprei şi chiar buruieni, ca lobodă, pir, care este deosebit de bogat în siliciu. Pentru un adept multe flori şi petale sunt comestibile. El ca şi o albină poate să se hrănească cu nectar de păpădie, trifoi, trandafir, mierea-ursului, ciuboţica-cucului.
 
Pentru a satisface foamea un adept nu are nevoie de edificii,construcţii -  mari consumatoare de energie, deservirea cărora necesită o muncă de sclavi umani, un volum imens de energie electrică, lăsând o cantitate uriaşă de gunoi, nu întotdeauna alimentar şi organic. El nu are nevoie la fiecare câteva ore să intră în cafenele pentru a satisface papilele gustative şi a lua o altă doză de droguri alimentare. Adeptul mănâncă numai atunci când este flămând cu adevărat. În restaurante şi baruri, după cum se ştie, nu merg pentru a potoli foamea. 99% din oameni merg la restaurante pentru lăudăroşenie, iar în bodegi - pentru deliciul apetitului, alterat de civilizaţie.

Acum imaginaţi-vă: dacă vom înverzi întregul teritoriu de pe planetă, care astăzi este ocupat de restaurante şi localuri similare? Îl vom transforma în restaurante vii, verzi, în aer liber, plantându-l cu fructe de pădure, pomi fructiferi, arbori de nucă, ierburi şi ciuperci comestibile. Şi îl vor decora cu poteci, pergole, bănci. Unele dintre foste restaurante pot fi lăsate şi re-echipate în case de creativitate gratuite, cluburi, cercuri de interese.

Dacă toată lumea de pe Planetă  ar urmări dieta crudă - nu ar fi nevoie  de producerea a tot felul de gunoi casnic: aragazuri, plite cu microunde, hote de bucătărie, frigidere, maşini de spălat vase (adepţii practic nu folosesc ustensile), blendere, prăjitoare de pâine, râşniţe de cafea, procesoare de alimente, maşini de tocat carne electrice şi alte lucruri inutile.

Veţi simţi puternic "o uşurinţă a existenţei de neimaginat", dacă veţi elibera bucătăria dvs. de tot acest echipament sofisticat.

 

Dieta crudă – cea mai ecologică alimentaţie din lume

Deşeuri casnice

Dacă toată lumea de pe Planetă ar urmări dieta crudă – nu ar fi nevoie de un volum semnificativ de producţia chimică de uz casnic, deoarece adepţii folosesc rar ustensile, şi chiar şi după un ospăţ de dietă crudă ele se clătesc uşor cu apă rece. Servicii otrăvitoare  de "Dosia" şi "Fairy" nu sunt necesare! Se pare că adepţii fac apa de pe Planeta noastră mai curată!

Dacă toată lumea de pe Planetă ar urmări dieta crudă  - s-ar fi redus semnificativ producerea ambalajului - tot felul de sticle, cutii, saci – nu ar fi nevoie de nimic! Iar Jr. Rothschild nu ar avea cu ce să se deplaseze în Pacific. Amintiţi-vă, că el a mers pe catamaran "Plastichi", construit din sticle de plastic aruncate, atrăgând astfel atenţia asupra problemelor mediului. Ar fi mai bine dacă el ar planta copaci.

Dacă toată lumea de pe Planetă ar urmări dieta crudă  - nu ar fi nevoie de atâtea magazine alimentare, magazine de delicatese, supermarket-uri. ;  nu ar fi nevoie de atâtea îngrăşăminte agricole, chimice şi seminţe modificate genetic! Închipuiţi-vă: monstrul "Monsanto"  va rămânea pe linie moartă! Nu ar otrăvi oamenii (aditivi, îngrăşăminte, seminţe-OMG-uri), genocidul umanităţii ar fi fost stopat.

 

Dieta crudă – cea mai ecologică alimentaţie din lume

 

Şi ultimul. Imaginaţi-vă, cât de mulţi servitori de pe Planetă ar fi fost eliberaţi de sclavie, muncă inutilă, dacă toţi oamenii vor devini brusc adepţii dietei crude. Toţi aceşti oameni vor putea să se ocupe de o treabă utilă, lucrul preferat!

Hai să visăm un pic! Dacă menţinerea sănătăţii şi tinereţii pentru Dvs. nu este un motiv serios pentru trecerea la alimente crude, atunci faceţi acest lucru de dragul salvării Planetei. Motive mai serioase nici nu vă puteţi imagina.

 

Autor: Salnikov Julia

Sursa: ecofriendly.ru

Sâmbătă, 21 mai 2011
Vizualizări: 4583

Citiţi de asemenea

Pe lacurile zonei ecologice VioPark creat de holdingul Daac Hermes s-au stabilit mai multe lebede. Acest lucru îl demons...
25
1. Nu e voie să pregăti în seră un pămînt prea bogat nutritiv pentru această cultură. Aduceți (chiar din toamnă) gunoi...
275
În Asia, încă din cele mai vechi timpuri, se știa că membrele inferioare îmbătrînesc în primul rînd. În tratatele orient...
355
Astăzi site-ul www.moldovenii.md, dedicat studiului, conștientizării și promovării adevăratei istorii și culturii a Mold...
185