Dieta epigenetică: soluțiile anti cancer se ascund în legume
Cancerul este fara indoiala cea mai mare amenintare a sanatatii omului modern. Aproape ca nu exista persoana care sa nu aiba un apropiat lovit de teribila maladie. Iar pentru ca aceasta sa nu se manifeste la varsta tanara, cercetatorii americani recomanda o vizita la raionul de legume din supermarket.
Argumentele specialistilor care cerceteaza modul in care apare cancerul sunt convingatoare: se pare ca legumele contin elemente esentiale care pot impiedica denaturarea genelor. Se stie ca acest fenomen este una dintre cauzele aparitiei cancerului.
Cercetatorii de la Universitatea din Alabama au intocmit o lista de vegetale esentiale, bogate in substante care pot preveni instalarea cancerului. In top se afla broccoli, varza, soia si conopida. Se pare ca incurajarea consumului acestor legume face parte dintr-un concept nou numita dieta epigenetica (epigenetica este stiinta care studiaza modificarile genelor umane, care in timp pot cauza cancer si Alzheimer).
„Incepem sa cunoastem mai bine avantajele consumului de vegetale. Se pare ca pe termen lung, anumite componente din varza, conopida, soia si varza pot impiedica deteriorarea genelor, proces care pe termen lung provoaca boli grave” a declarata prof.dr. Trygve Tollefsbol, expert in biologie.
Alte alimente benefice in dieta epigenetica sunt ceaiul verde, strugurii, fasolea si turmericul. „Dieta epigenetica este accesibila, mai ales ca, printr-un consum moderat din aceste alimente, ne facem plinul de substante anticancer” a declarat prof.dr Syed Meeran, biolog.
Sursa: ecomagazin.ro